Restoranas įsikūręs pačioje Vilniaus Senamiesčio širdyje – turistų itin pamėgtoje Pilies g., viešbučio „Artagonist“ patalpose. Šalia turėti stiprų užnugarį, kaip anksčiau sakė D. Praspaliauskas, buvo bene svarbiausia sąlyga, kad jis ryžtųsi dar vienam savo projektui. Po „Lauro lapo“, „1 Dublio“ ir „Dublio“ tai jau ketvirtas šefo bandymas. Tikėkimės, kad, kaip sakoma, – garantuotas.

Anksčiau visomis smulkmenomis nuo A iki Z pasirūpinti apsiimdavęs D. Praspaliauskas bent kurį laiką karaliaus tik virtuvėje. Restorano interjeras ir net pati virtuvė jam įsikėlus į viešbučio patalpas liko beveik nepakeisti, savo ranką šefas pridėjo tik kurdamas išskirtinę virtuvės komandos uniformą ir unikalius lenkų keramiko pagamintus indus.

„Kol kas įgyvendinta tik atviro baro idėja, kur suksis ir virtuvės nariai, tad sėdėdami prie stalo svečiai galės viską pamatyti patys. Šios patalpos dar keisis, tad jau po kelių mėnesių jų galite ir nebepažinti, – aprodydamas naują savo žaidimų aikštelę pasakoja D. Praspaliauskas. – Kol kas iki galo neįrengtos dvi erdvės iš penkių, nes aš net nežinau, ką jose galima būtų daryti. Štai čia, prie lifto ir įėjimo į virtuvę galėtų būti lounge erdvė. Ten, kaip aš vadinu – šokių aikštelėje, reikia kažką sugalvoti, nes dabar joje girdisi aidas. Dabar čia pakabinau dar nuo „1 Dublio“ išsaugotus šviestuvus, gal juos reiks dekoruoti kokia medžiaga.“

Prisijungęs prie viešbučio D. Praspaliauskas įsipareigojo vykdyti ir jo lūkesčius – maitinti viešbučio svečius, dėl to visa restorano erdvė kas rytą transformuojama į pusryčių vietą. Tai padaryti, anot bene daugiausia kartų įvertinto Lietuvos šefo, nėra lengva, bet jis neslepia, kad prie tokios partnerystės tenka taikytis. Vis dėlto nekantriai laukdamas oficialaus savo restorano atidarymo tikina, kad viskas pavyko geriau, nei įsivaizdavo pradžioje.

Viešbučio svečiai garsiojo šefo patiekalų galės paragauti ir dienos pietų metu, tiesa, jų kiekis, kaip pabrėžia D. Praspaliauskas, bus ribotas. Na, o tikroji skonių fiesta vyks vakarais, tiksliai nustatytu laiku.

„Vakarienė bus kaip teatre, mano svečiai bus žiūrovai. Atėjusius juos iškart pasitiksime ir rūpinsimės iki pat pabaigos. Norėdami pajusti visą atmosferą svečiai negalės prisijungti bet kada, todėl bus paskirtas tam tikras laikas“, – pasakoja šefas.

Naujame restorane klientai bus kviečiami į degustacines vakarienes, kur už nustatytą sumą galės paragauti net 8 šefo šedevrų. Beje, D. Praspaliauskas pažymi, kad lyginant su ankstesniu savo restoranu, šiame kainas nuleido 20 procentų.

„Aš nesilygiuoju į penkių žvaigždučių viešbučių kainas, be to, man patinka sulaukti įvairios publikos, ne tik pasiturinčių snobų. Čia už standartinę 40 Eur sumą svečias galės paragauti keturių šefo komplimentų ir keturių patiekalų, taip pat gaus duonos su sviestu ir saldumyną prie kavos. Žinoma, jei svečias norės, galės rinktis ir iš viešbučio a la carte meniu“, – kalba jis.

Startuosiantis su įprastu meniu palaipsniui jį ketina keisti, o atnaujintą vakarienę svečiams žada pateikti kas mėnesį, kad pavakarieniavę jie iškart galėtų rezervuoti staliuką kitam mėnesiui.

Anot paties šefo, apibūdinti restorano virtuvę būtų sunku. Nors vėl svarbiausias sezoniškumas, tai nebus tik vietinių produktų patiekalai. „Aš nežinau, kaip būtų galima apibūdinti, bet kažkada kažkas sakė – tai Praspaliausko virtuvė. Tai bus kažkas, kas man šaus į galvą“, – šypsodamasis apie savo patiekalus kalba jis.

Įgyvendinti visas kulinarines idėjas ir šį kartą padės gerai patikrinta komanda. Nors kurdamas naują restoraną garsusis šefas tikino, kad jame visi žmonės bus tik nauji, dabartinėje komandoje nėra nė vieno nario, kurio jis nebūtų pažinojęs anksčiau.

„Pirminis planas „neišdegė“, tarp gautų CV didžioji dalis buvo jau gerai pažįstamų profesionalų. O ką darbdavys išsirenka? Kaip jam atrodo, geriausius darbuotojus. Ar aš tuos dvejus metus iššvaisčiau veltui? Ne. Tik aš nė vieno nekviečiau. Jie visi atėjo patys“, – virtuvės užkulisius praskleidžia naujo restorano šeimininkas.

Prakalbęs apie ankstesnę patirtį D. Praspaliauskas neslepia, kad jam buvo skaudu išgirsti apie buvusio savo restorano „Dublis“ kritimą iš antros į 22-ą vietą Geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose.

„Nebuvo labai lengva padaryti, kad jis atsidurtų antroje vietoje, nors gal kiti pasakys, kad tai ir ne mano nuopelnas, – šypsosi jis. – Yra kaip yra. Kaip sakoma, lazda turi du galus. Kita vertus, 22 vieta irgi gera. Ypač, jeigu negalvoji apie praėjusių metų pasiekimą. Įdomu, kas šio restorano lauks vėliau, juk ilgą laiką „Dublyje“ dar dirbo sena mano komanda, bet dabar dauguma jų jau su manimi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)