Restoranas įsikūręs viešbutyje ir savo klientų pradeda laukti kaip tik nuo pietų. Kai čia atvykome apie 12 val., radome dar apytuštę erdvę.

Tądien galėjome rinktis iš trijų dienos pietums siūlomų patiekalų: kreminės daržovių sriubos (1,5 Eur), ešerio filė su perlinėmis kruopomis ir burokėlių piurė (5,4 Eur) ir lazanijos su daržovėmis (4,4 Eur). Stalo vanduo nemokamai. Dienos pietų variantus be jų kainų restoranas kasdien skelbia ir savo „Facebook“ paskyroje.

Ar skanu? Pradėsiu nuo to, kad mus ne itin nudžiugino dienos be mėsos meniu ir kai kurie iš mūsų kompanijos net norėjo pakeisti vietą. Deja, to padaryti mums neleido laikas, tad likome ir visi pasirinkome po sriubą bei antrąjį patiekalą – kas ešerį, o kas lazaniją.

Sriubą mums pateikė gražiose giliose lėkštėse kartu su šalia paserviruota duonele ir sviestu, kuris buvo toks kietas, kad galėjome bandyti kiek tik nori, bet jo užsitepti normaliai taip ir nepavyko. Pati sriuba buvo tinkamo karštumo ir labai lengva, ko ir galima tikėtis iš sutrintų daržovių. Skanu, bet apie sriubą pamiršau jau po kelių valandų.

Antrieji patiekalai taip pat buvo pateikti estetiškai, nepadauginta padažo ir nesugadinta kitaip. Lazanija man asmeniškai labai patiko, nebuvo sausa. Skundėsi tik vyriškoji kompanijos dalis – jiems vis dėlto trūko mėsos.

Ešerio filė valgę draugai komplimentų žuviai taip pat negailėjo, bet jiems šiame patiekale neįtiko perlinės kruopos. Burokėlių piurė buvo gardi, bet dar ir pats burokėlis būtų nepakenkęs, tad su šio patiekalo garnyru dar yra kur patobulėti.

Ar greita? Kaip minėjau, lankytojų tuo metu beveik nebuvo, tad mūsų užsakymą priėmė ir maistą pristatė gana greitai, visi papietavome maždaug per 50 minučių.

Kas įdomu? Pasak šios vietos šeimininkų, restorano pavadinimas diktuoja svečių priėmimo toną – tik itin geras maistas, gėrimai, geriausias aptarnavimas ir maloni aplinka.

Maistą jau įvertinome, aptarnavimu tikrai nesiskundėme, o restorano erdvė, nors ir nėra didelė, bet gana jauki. Žavesio suteikia ir didelis malkomis kūrenamas židinys su pasisėdėjimo erdve šalia jo, tad kaip viešbučio restoranui skiriame aplodismentus už nestandartinį interjerą.

Karščiausias diskusijas prie stalo sukėlė patiekalų kainos, kurios vieną akimirką net leido pamiršti, kad esame labai toli nuo Vilniaus. Žinoma, neteigiu, kad Klaipėdoje viskas turi kainuoti gerokai mažiau, bet čia tikėjausi papietauti tikrai pigiau.

Trumpa išvada. Aplinka jauki, maistas skanus, nors virtuvei dar yra kur tobulėti. Tik reikia nusiteikti, kad už pietus sumokėsite panašiai ar net daugiau nei kuriame nors sostinės restorane. Klaipėda kainų atžvilgiu jau tikrai pasivijo sostinę.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

Restoranas „Tonas“, Jūros g. 23, Klaipėda (viešbutyje „Dunetton“)