Šį kartą noriu pasidalinti įspūdžiais apie vieną tokią vietą Pilaitėje – šiuolaikišką šeimos restoranėlį „Daily“.

Vykstant į jį iš centro prireikė net navigacijos (nenustebkite, jeigu navigacija viduryje Pilaitės pr. pasiūlys apsisukti ir važiuoti link Pilaitės dvaro – jūs gerame kelyje). Pasirodo, restoranėlis įsikūręs tarp gyvenamųjų ir komercinių pastatų.

Tądien, kai čia pietavome su drauge, galėjome rinktis iš keturių antrųjų patiekalų: lapinių salotų su daržovėmis ir kalakutiena, lietinių blynelių su varškės įdaru ir uogomis, jautienos kepsnio su sūrio padažu, keptomis bulvėmis ir burokėlių salotomis bei vištienos filė suktinuko su sūriu, slyvomis, ryžiais ir burokėlių salotomis. Kainos, perkant sriubą ir antrąjį patiekalą, – nuo 3,5 Eur iki 4,4 Eur.

Tiesa, mums atvykus po oficialios pietų pradžios praėjus valandai, restoranėlis jau nebeturėjo jautienos kepsnio, tad aš pasirinkau vištienos suktinuką su sriuba (4,1 Eur), o draugė – blynelius su sriuba (3,5 Eur). Kasdien pietūs restoranėlyje prasideda 11.30 val. ir trunka iki 14.00 val.

Ar skanu? Trinta špinatų sriuba buvo pateikta su traškia bandele. Man sriuba pasirodė jau atvėsusi, bet dėl to mano ir kartu pietavusios draugės nuomonės išsiskyrė – ji dėl to komentarų neturėjo. Vis dėlto abiem sriuba pasirodė lengva ir puikaus skonio.

Sulaukus antrųjų patiekalų, iškart pradėjau pavydėti labai patraukliai pateiktų blynelių, nes manasis užsakytas vištienos filė suktinukas savo prekine išvaizda nesužavėjo. Tikrai tikėjausi kitaip pateikto patiekalo ir dėl to truputį nusiminiau. Padaže plaukianti vištiena su daugybe ryžių ir salotų kraštelyje neatrodė labai skaniai. Patarimas virtuvei – padažą įpilkite į atskirą indelį, nes tai leistų klientui jo užsipilti pačiam pagal skonį.

Nepaisant to, turiu pabrėžti, kad išvaizda gali būti apgaulinga! Nors vištienos suktinukas su sūriu, slyvomis ir burokėlių salotomis ir neatrodė taip tvarkingai, kaip sriuba, bet skonis buvo tikrai labai geras.

Blynelius valgiusiai draugei irgi buvo skanu – varškė ne per daug saldi, o krašteliai ne pernelyg apkepę.

Ar greita? Nors pietaujančių restoranėlyje netrūko, mus aptarnavo ir maistą pristatė labai greitai. Papietavome maždaug per 45 minutes.

Kas įdomu? Įdomiausia tai, kad toks jaukus ir gardų maistą gaminantis restoranėlis yra įsikūręs gana toli nuo miesto centro ir jis čia sėkmingai veikia jau daugiau nei metus.

Restoranėlis tikrai išsiskiria savo šiuolaikišku, skandinaviško stiliaus interjeru ir nors pati erdvė nėra didelė, bet spalvoti foteliukai ir dideli langai sukuria ypatingą jaukumą. O kur dar čia pat lakstantis restoranėlio savininkės mažylis Jorkšyro terjeras, kuris laukia ir klientų augintinių.

Trumpa išvada. Į šį Pilaitėje įsikūrusį restoranėlį verta atvažiuoti net iš priešingo tolimiausio Vilniaus kampelio, o aš čia mielai sugrįšiu pavakaroti su draugais.

Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele.

Restoranėlis „Daily“, Vydūno g. 2, Vilnius