Kaip teisingai juos pasirinkti, atsiųstame pranešime spaudai mums pataria asmeninis fitneso treneris Paulius Ratkevičius.

„Labai populiarius ir visų pamėgtus šašlykus daugelis marinuoja majonezo padaže net nesusimąstydami, kad taip padidina patiekalo riebumą, kuris kenkia jūsų kūno formoms ir didina riziką apsinuodyti. Kaitinamas majonezas išskiria kancerogenines medžiagas, o jos labai kenksmingos jūsų organizmui, tad geriau rinktis natūralius marinatus ir taip išvengti bet kokių pasekmių. Marinuojant mėsą ar žuvį rekomenduočiau rinktis žoleles, citriną, česnaką, įvairius prieskonių mišinius arba mineralinį vandenį“, – sveikos mitybos ypatumus atskleidžia žinomas treneris.

Be abejo, labai svarbu ir kokybiški produktai. „Siūlyčiau rinktis šviežią mėsą ir žuvį specializuotose parduotuvėse ir vengti jau marinuotos mėsos ar jos gaminių. Marinuodami patys tiksliai žinosite, kas įeina į marinatą, ir tai, kad produktai yra švieži“, – pataria P. Ratkevičius.

Dar labai svarbus priedas prie kepinių – garnyras. Treneris siūlo atrasti ir pamėgti daržovių iešmelius: „Labai skanu ne tik įvairūs mėsos ar žuvies kepiniai ant laužo, bet ir daržovės. Asmeniškai aš labai mėgstu pievagrybius, baklažaną, cukiniją ir papriką. Daržoves pagardinu druska ir pipirais – labai puikus garnyras tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų.“

Kad kepiniai būtų skanūs ir sultingi, labai svarbi kepimo temperatūra. Kepant ant labai kaitrios ugnies, mėsa išsausėja ir praranda sultingumą, tad norint, kad kepsniai ar šašlykai būtų skanūs ir sultingi, P. Ratkevičius pataria didelį dėmesį skirti kepimo temperatūrai ir kepimo laikui.

„Dar labai svarbu nepersivalgyti! Stenkitės neskubėti valgyti, mėgaukitės maistu. Dažnas persivalgytojas skundžiasi skrandžio skausmais, tad iškyla gali baigtis bloga nuotaika ir nemaloniais pojūčiais, todėl rekomenduoju neskubėti ir valgyti lėtai – taip neapkrausite skrandžio ir lauke keptas maistas taps malonumu, o ne našta“, – linki žvaigždžių treneris P. Ratkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)