Be galo džiaugiuosi suradusi vietą, kuri taip sužavi, kad norisi sulaužyti auksinę savo taisyklę – kasdien pietauti skirtingose vietose, ir sugrįžti čia dar ne kartą. Būtent taip nutiko ir apsilankius meksikietiškos virtuvės restoranėlyje-užkandinėje „Pancho“ (Konstitucijos pr., „Quadrum“ verslo centre). Čia pietavau kartu su Geležine Lape.

Pietų atvykę apie 13.00 val. radome kelis laisvus staliukus. Kai prisėdome, mus aptarnavusi itin charizmatiška mergina paaiškino, kad sumokėję 5 eurus iš jų tiekiamų meksikietiškų patiekalų galime valgyti visko ir kiek norime. Taigi, principas „valgyk, kiek telpa“ čia įgyvendinimas už labai protingą kainą. Vilniuje mažai vietų, kur taip yra.

Galėjome paragauti dviejų sriubų – čili su vištienos faršu bei trintos kukurūzų ir aitriųjų paprikų, taip pat galėjome pasigaminti tako – vėlgi kiek tik norime ir su kokiais tik norime ingredientais. Stalo vanduo nemokamas, pateiktas savitarnos zonoje.

Lapė paragavo abiejų sriubų ir sakė, kad abi labai skanios. Aš asmeniškai valgiau tik kukurūzų, ji buvo aštroka, bet man patiko. Sriubas gardinome sūriu ir žalumynais – tai irgi padėjo sukurti gerą skonį.

Tako skonis priklauso nuo to, ko tu pats prisidedi į tortiliją. Mums parekomendavo, ką įsidėti į pirmuosius tako, ir ši rekomendacija tikrai nenuvylė: vištiena, kiauliena, įvairios daržovės, sūris, padažai – pavyko puikus, lengvas, skanus patiekalas, kurį, kaip ir Meksikoje, taip ir čia reikia valgyti rankomis. Visą aštrumą patiekalams suteikia padažai ir prieskoniai, tad jeigu nemėgstate valgyti aštriai, tiesiog pasirinkite kitus ingredientus, ir problema bus išspręsta.

Ar greitai? Kadangi viskas vyksta savitarnos principu (su labai malonia pagalba ir patarimais), tai viskas priklauso nuo tavęs paties. Mes labai neskubėjome, degustavome, bendravome, todėl užtrukome apie 50 min.

Kas įdomu? Tai jau aukščiau aprašytas „valgyk, kiek nori“ principas, juk skaniai papietauti už 5 eurus nebėra taip paprasta, o čia papietausi ne tik skaniai, bet ir sočiai. Be to, tai išties puiki vieta susipažinti su meksikiečių virtuve.

Pati užeiga yra nedidelė, bet jauki, išmarginta meksikietiškais motyvais. Maistas šviežias, supjaustytas, paruoštas rinktis, imti ir iškart valgyti – laukti čia nereikia. Aplodismentai ir komplimentai!

Atsiskaitymas galimas tiek kortele, tiek grynaisiais. Arbatpinigiai paliekami prie baro.