Du kartus geriausiu pripažintas Lietuvos virtuvės meistras Deivydas Praspaliauskas šių metų sausio mėnesį atsisveikino su restoranu „Dublis“, rašoma pranešime spaudai. Tačiau jis pats teigia, kad kiekviena pabaiga yra kažko nauja pradžia, ir patvirtina savo planus nustebinti Vilniaus gastronomijos pasaulį.

„Taip, atėjo laikas atsisveikinti su „Dubliu“ tam, kad galėčiau sutelkti savo mintis ir jėgas ateities planams. Maistas yra mano pašaukimas ir visas gyvenimas, todėl esu pasiruošęs remdamasis sukaupta patirtimi atrasti nauja kulinarijos pasaulyje. Pastaruosius šešerius metus atidaviau visą savo energiją bei laiką ištikimiems savo klientams, kuriems nuoširdžiai dėkoju ir pažadu, kad neilgai trukus vėl pakviesiu susitikti“, – sako Deivydas.

Kulinarijos pasaulyje jau realiai svarstoma, kad „Michelin“ gidui atėjo laikas žengti į Baltijos šalis, tačiau D. Praspaliauskas neplanuoja beatodairiškai vaikytis šios žvaigždės, o ketina nuosekliai įgyvendinti savo norus neribodamas fantazijos. „Esu įsitikinęs, kad sukaupta patirtis leidžia eiti naujų atradimų keliu ir nustebinti net išrankiausią klientą. Kai atiduodi visą save, savo fantaziją, sugebi sutelkti ir suvienyti komandą, tuomet ateina pelnyta sėkmė“, – neabejoja žinomas šefas.

Apie naująjį restoraną daugiau detalių netrukus žadančio atskleisti D. Praspaliausko planuose ir daugiau veiklos: jis aktyviai įsitraukė į socialinius projektus, praėjusį sekmadienį „Maisto banko“ organizuotuose pusryčiuose „Kviečiu į svečius“ gamino daugiau nei trims šimtams socialiai atsakingų klientų, tęsia savo veiklą Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijoje, o šių metų rudenį visus gerbėjus nudžiugins pirmąja savo knyga.

Dukart geriausias Lietuvos virtuvės meistras D. Praspaliauskas savo pirmąjį restoraną „Lauro lapas“ įkūrė vos 23 metų, vilniečių palankumo sulaukė ir „Bistro 1 Dublis“, kuris 2015 m. atgimė restoranu „Dublis“, puikiai įvertintu Lietuvos ir užsienio šalių ekspertų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)