Šefo pusryčiai – vėlyvi

„Pusryčiai man labai svarbūs. Dažnai išeikvojame geriausias savaitgalio valandas nepusryčiaudami – galbūt todėl, kad manome, jog pusryčių valgiai paprasti ir nuobodūs. Bet aš esu pasiruošęs tai paneigti“, – tvirtina virtuvės meistras D. Praspaliauskas.

Pranešime spaudai rašoma, kad dukart geriausiu išrinkto Lietuvos šefo diena prasideda anksti. „Vėliausiai 9 val. ryto“, – sako jis. Ilgą laiką su žmona Milda jie turėjo tradiciją rytą pradėti bendrais pusryčiais, tačiau jau kurį laiką ji valgo viena.

Prieš tris savaites D. Praspaliauskas ėmė praktikuoti kinišką organizmo valymo metodą.
„Rytą pradedu gerdamas daug šviežiai spaustų morkų ir obuolių sulčių, o pusryčiauju gerokai vėliau – 12, o kartais net 14 val.“, – pasakojo šefas.

Vėlyvus pusryčius jis pasiūlys ir šį sekmadienį į garsų restoraną „Grey“ susirinkusiems svečiams.

Labdaringas tikslas

Šiais metais D. Praspaliauskas nusprendė dalyvauti labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ organizuojamoje tradicinėje akcijoje „Kviečiu į svečius“.

Deivydas Praspaliauskas

Sekmadienį jis šeimininkaus Vilniaus senamiestyje įsikūrusio restorano „Grey“ virtuvėje.
Žymus šefas kvies į tris pusryčių sesijas. Ankstyvieji šeimos pusryčiai prasidės 10 val., 12 val. lauks pusryčių klasika, o tiems, kuriems savaitgalį anksti iš lovos ropštis nesinori, 14 val. bus patiekti vėlyvieji savaitgalio pusryčiai.

Pusryčių kaina vienam žmogui – 25 eurai. Surinkti pinigai bus skirti nepasiturinčiųjų maitinimui. Už vieną parduotą renginio bilietą „Maisto bankas“ vieną skurdžiai gyvenančią keturių asmenų šeimą galėtų maitinti tris savaites.

„Kiekvienas atėjęs už 25 eurus gaus pilną paketą – bilietą, vietą, gardų maistą, repertuarą, smagių žmonių aplinkui. Sukursime jaukią ir lengvą sekmadienio atmosferą.

Užsienyje tokie renginiai – labai populiarus dalykas ir jie verti savo kainos, niekas nesumokės daugiau, nei turėtų.

Tad savo svečiams galiu pažadėti ne tik netikėtas pusryčių kombinacijas iš, regis, kasdienių produktų, bet ir prasmingai prisidėti prie labdaringos veiklos“, – tikina D. Praspaliauskas.

Bendraus su svečiais

Atvykusiųjų laukia vitaminų antplūdžio gėrimas, šviežiai kepta duona su grikių užtepėle, kiaušinienė su ryžiais, Parmos kumpiu ir ožkos sūriu, lašiša su žiediniais kopūstais ir keturių grūdų koše bei lietiniai su obuoliais ir sūriu.

Deivydas Praspaliauskas

„Meniu yra toks, kokį nebūtų sunku pasigaminti namie. Kai man užduos klausimą, kaip paruošiamas vienas ar kitas patiekalas, nepradėsiu pasakoti, kad penkias valandas užtrukau kepdamas ir dvi – virdamas.

Be to, norėjau, kad svečiai žinotų, ką ragauja, pusryčiams pernelyg sudėtingi patiekalai nėra gerai“, – įsitikinęs jis.

D. Praspaliauskas pats gamins valgį visų trijų sesijų metu. Šefas suksis atviroje virtuvėje, todėl nuolat bendraus su lankytojais.

Pusryčiai – svarbi dienos dalis

Garsus šefas su „Maisto banku“ bendradarbiauja ne pirmą kartą. Jis niekada nebuvo abejingas maisto švaistymo ir skurdo problemoms.

„Daugeliui žmonių ne paslaptis, kad man tai visada buvo jautri tema. Pats nesu iš labai pasiturinčios šeimos, vaikystėje pertekliaus tikrai nejaučiau. Dėl visko reikėjo pasistengti tiek man, tiek mano tėvams.

Todėl, kai tik turiu galimybę ir laiko, stengiuosi prisidėti prie tokių akcijų. Man patinka, gerai jaučiuosi tai darydamas. Tikiuosi, savo pavyzdžiu paskatinsiu ir kitus žmones prisidėti ir suprasti „Maisto banko“ svarbą“, – kalbėjo D. Praspaliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)