Tiesa, dėl skirtingos dienotvarkės kartu pradėti dieną su šeima ar draugais pavyksta ne taip ir dažnai, todėl tokie rytai dailininkės ypač vertinami, rašoma pranešime spaudai.

„Labai mėgstu pasisėdėjimus ryte. Kartą žurnalistė Jolita Valeikaitė mane pakvietė į gimtadienį valgyti šventinių pusryčių. Mums tai nėra taip įprasta, tačiau man ši mintis labai patiko.

Manau, turėtume dažniau išnaudoti pusryčių laiką susitikti su draugais, pasibūti su šeima. Juk tai metas, kai turime daugiausia energijos. Tad kodėl gi nepasidalijus dienos planais, kodėl nepalinkėjus vieni kitiems gražios dienos ir neišlydėjus artimųjų su šypsena? Juk kaip pradėsi dieną, tokia ji ir bus“, – primena menininkė.

Sekmadienį Nomeda pakvies šeimos narius ir bičiulius į ypatingus pusryčius: restorane „Grey“ pusryčius gamins virtuvės karaliumi vadinamas Deivydas Praspaliauskas.

Dukart geriausio Lietuvos šefo titulą pelnęs gastronomijos virtuozas rengia labdaringas vaišes – gamins trejus pusryčius įžymybėms ir visiems norintiems paprastą sekmadienio rytą pradėti karališkai.

Su D. Praspaliausku Nomeda susipažino prieš penkerius metus. Tuomet ji vedė televizijos laidą „Skanus pokalbis“, o Deivydas buvo dar tik pradėjęs skintis kelią populiarumo link.

„Man labai patiko jo idėjos, mintys apie sezoninę virtuvę, vietinį maistą. Jis visą laiką degė tokiais dalykais.

Deivydas – tas žmogus, kuris net ir paprasčiausią patiekalą sugeba pateikti ir pagaminti kitaip – įdomiai ir netradiciškai. Daug kartų skanavau jo patiekalų ir nė karto nenusivyliau“, – kalba N. Marčėnaitė.

Tad gerą maistą vertinanti Nomeda mielai atsiliepė į garsaus šefo kvietimą sekmadienį palepinti gomurį ir pasidžiaugti artimųjų draugija.

„Atsiveskite tėvus, vaikus, brolius, draugus ir bičiulius, juk ne dažnai randame laiko pasibūti drauge. Tai pastebiu ir savo šeimoje – kai vaikai buvo mažesni, turėjome tradiciją kartu pusryčiauti. Dabar visi tiek užsiėmę, todėl prie stalo susėdame tik per šventes. Šeimos bendravimas prie stalo man labai gražus ir svarbus“, – sako menininkė.

Labdaringi D. Praspaliausko pusryčiai – „Maisto banko“ akcijos „Kviečiu į svečius“ dalis. Kovo 19 dieną žymus šefas reziduos restorane „Grey“, kur surengs tris išskirtinių pusryčių sesijas - ankstyvieji šeimos pusryčiai ant stalų garuos 10 valandą, vidurdienį (12 val.) valgytojų lauks pusryčių klasika. Na, o tiems, kuriems savaitgalį anksti iš lovos ropštis nesinori, vėlyvieji savaitgalio pusryčiai bus patiekti 14 val.

Labdaringo renginio metu surinkti pinigai bus skirti „Maisto bankui“ nepasiturintiems maitinti. Ši labdaros organizacija kiekvieną gautą eurą pavers 15 porcijų valgio skurdžiai gyvenantiems žmonėms.

„Geri darbai neturi sezoniškumo. Kartais girdžiu sakant, kad labdarai skirtas Kalėdų laikas, bet daryti gera reikia visus metus. Juk ir valgyti žmonės nori ne tik per šventes“, – primena ir dalyvauti kviečia „Maisto banko“ gerumo ambasadorė Nomeda Marčėnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)