1. Kaip patikrinti, ar kiaušiniai švieži

Jei abejojate kiaušinių šviežumu, į dubenį įpilkite apie 10 cm vandens ir sudėkite į jį kiaušinius. Švieži kiaušiniai liks gulėti dugne. Jei iškilo tik vienas kiaušinio galas, jį reikėtų naudoti patį pirmą.

2. Kaip pašalinti svogūnų aitrumą

Svogūnų aitrumas ne tik verčia mus lieti ašaras, bet ir gali sugadinti salotų skonį, kad ir kaip smulkiai jį besistengtumėte supjaustyti. Išgelbėti patiekalą ir pašalinti svogūnų aitrumą galima labai paprastai: supjaustytus svogūnus sukrėskite į kiaurasamtį ir apliekite verdančiu vandeniu.

Raudoni svogūnai

3. Kad makaronai ir ryžiai nesuliptų

Dėl krakmolo, kurio yra ryžiuose ir makaronuose, šie produktai lengvai sulimpa ir kiek ataušę virsta apetito nežadinančiu gumulu. Kad ryžiai ir makaronai nesuliptų, virdami į vandenį įpilkite šlakelį saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus. Toks patarimas tinka, jei planuojate makaronus ar ryžius tiekti dar karštus. O jei juos naudosite apkepui ar kitam patiekalui gaminti, išvirę perliekite šaltu vandeniu.

4. Kad pyrago viršus blizgėtų

Manote, kad gražiai blizga tik profesionalių kepėjų pramoniniu būdu iškepti pyragai? Kad pyragai ar bandelės blizgėtų, prieš kepdami aptepkite juos plaktu kiaušiniu, pienu arba vandeniu su cukrumi. Taip aptepto kepinio viršus, kai ištrauksite jį iš orkaitės, blizgės. Gražiausiai kepiniai blizga, jei yra aptepti kiaušinio tryniu.

5. Puri kiaušinienė

Dažnai kiaušinienė išeina plokščia ir vizualiai nelabai žadina apetitą. Profesionalūs virėjai žino vieną paslaptį: kad kiaušinienė būtų puri, kiaušinius reikia gerai išplakti su 1–2 šaukštais šalto vandens.

6. Skani mišrainė

Raudonoji mišrainė gaminama, ko gero, kiekvienoje šeimoje. Šis skanus ir sveikas patiekalas bus dar skanesnis, jei į jį įpilsite valgomąjį šaukštą pieno ir įbersite vieną arbatinį šaukštelį cukraus. Skonis taps labai švelnus ir malonus.

7. Mielinės tešlos paslaptis

Nepradėkite gaminti mielinės tešlos, jei reikalingus produktus tik ką ištraukėte iš šaldytuvo. Visus ingredientus reikia kokį pusvalandį palaikyti kambario temperatūroje. Jei laikysitės tokios taisyklės, tešla bus daug puresnė, greičiau iškils.

8. Kuo pakeisti majonezą

Jei namuose staiga baigėsi majonezas, o jūs pagaminote patiekalą, kuris be jo neįsivaizduojamas, nenusiminkite. Majonezą galima pakeisti grietine su įmaišytu trintu virto kiaušinio tryniu ir arbatiniu šaukšteliu garstyčių. Skonio neatskirs net prisiekę majonezo gerbėjai.

9. Maltos mėsos paslaptys

Skaniausi kotletai ir kiti patiekalai iš maltos mėsos bus daug skanesni, jei maltą mėsą sumaišysite su tarkuotomis daržovėmis ir kitais priedais. Pavyzdžiui, į kotletus galima dėti tarkuotų žalių bulvių, morkų, į bulvinius blynus su mėsa galima įtarkuoti sūrio ir įdėti garstyčių.

10. Kuo pakeisti vyną padaže

Yra daugybė skanių padažų, kurių sudėtyje yra vyno. Tačiau jei nenorite alkoholio maiste, vyną galite pakeisti dviem gabalėliais cukraus, ištirpintais nedideliame acto kiekyje. Tokį puikų baltojo vyno pakaitalą puikiausiai galite naudoti gamindami mėsos ir žuvies patiekalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją