Renginio svečiams kulinaras Alfas Ivanauskas ir „Vilkmergės“ alaus someljė Vidmantas Čičelis surengė degustaciją, kurios metu derindami skirtingas kraftinio alaus rūšis ir užkandžius pateikė savąją skirtingų sezonų interpretaciją.

Kaip rašoma pranešime spaudai, degustacijos meniu pateikė daug staigmenų: ledinukai-salotos, apibarstyti liofilizuotų pomidorų milteliais ir kumpiu, pica su braškiniu padažu, baravykų marmeladas ir rūkytų bulvių traškučiai.

Vakaro akcentu tapo lietuviško alaus meistrystės naujiena – pirmojo juodųjų serbentų stauto pristatymas. Anot alaus someljė V. Čičelio, alaus kūrėjai laikosi savo pažado stebinti naujais kūriniais. Stautas – atsiradęs ir išpopuliarėjęs Anglijoje, vėliau persikėlė į Airiją ir kitas Europos valstybes. Tai Lietuvoje gerai žinomo alaus stiliaus – porterio – brolis: juodos spalvos, deginto salyklo, švelnaus skonio. Stautas ir juodieji serbentai – tai idealiai vienas su kitu deranti pora.

Prie šio stauto A. Ivanauskas paruošė netradicinį sūrio pyragą su juodos duonos trupininiais.

„Esu sukūręs apie kelis šimtus pyragų, tačiau tarp jų būtų vos keli tokie, kurie derėtų prie alaus. Šis – vienas mano mėgstamiausių. Jo viduryje yra siurprizas, kuris ir išduoda, kad šis pyragas priderintas būtent prie naujojo juodųjų serbentų stauto“, – sakė A. Ivanauskas.

Gurmaniškoje kelionėje renginio svečius lydėjęs alaus someljė atskleidė, kad tinkamai parinktas alaus ir maisto derinys padeda abiems atsiskleisti naujomis spalvomis.

Kviečiame skaitytojus išmėginti Alfo Ivanausko pamėgtą ir renginio svečių įvertintą sūrio pyragą „kamuoliukus“

Reikės:

70 g gorgoncolos
250 g sūrio „Philadelphia“
50 g minkšto sviesto
1 šaukšto džiovintų juodųjų serbentų
nugriebto šaukšto medaus
juodos ruginės duonos trupinių apvoliojimui
spragsinčios karamelės apvoliojimui (nebūtina)

Gaminimas:

„Philadelphia“ sūrį palikti ant sietelio 2–3 val., kad nuvarvėtų. Sumaišyti abiejų rūšių sūrius, sviestą ir medų, taip pat džiovintus juoduosius serbentus. Masę palikti šaldytuve porai valandų, kai atšąla, formuoti rutuliukus ir apvolioti juos trupiniuose bei karamelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)