Kaip rašoma pranešime spaudai, čia galima pamatyti ne tik vidutinio ar vyresnio amžiaus, bet ir daug jaunų žmonių, ieškančių išskirtinių, šviežių ir natūralių produktų, betarpiško aptarnavimo.

Tai, ko nėra kitur

Žinomas virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas sako, kad ir jis pats, ir daugelis jo aplinkos žmonių dažnai lankosi turguje.

„Žmonės renkasi turgų dėl kelių dalykų. Pirmiausia čia dažnai galima rasti tokių dalykų, kurių nėra niekur kitur. Kitas dalykas – švieži, natūralūs produktai. Geriausia, jei jie iš pačių augintojų ar gamintojų rankų. Kaip aš sakau – žmonėms daug keliauti sveika, bet produktams – ne. Maisto produktas nuo augintojo ar gamintojo iki mūsų stalo turėtų būti nuėjęs kuo trumpesnį kelią“, – pastebėjo R. Bolgovas.

Pasak jo, dar vienas labai svarbus dalykas, traukiantis pirkėjus į turgų, – per tam tikrą laiką atsirandantis ypatingas ryšys tarp pardavėjo ir nuolatinio jo kliento.

„Juk tikrai malonu, kai tave jau pažįsta, žino, ką tu perki, ką mėgsti. Tau parenka, pataria, pasiūlo, kas geriau. Nuolat pirkdamas pas tą patį prekybininką tikrai gali tikėtis aukščiausios kokybės“, – apsipirkimo turguje privalumus vardijo vienas geriausių virtuvės šefų Lietuvoje.

Prekiauja ir užsieniečiai

Dabartinį susidomėjimą turgumi lėmė ne tik pasikeitę pirkėjų įpročiai, bet ir tai, kad pastaruoju metu nemaža dalis turgaviečių gerokai atsinaujino, tačiau išlaikė senąsias tradicijas.

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūręs Centrinis Kauno turgus – vienas moderniausių šalyje. Prekybos miestelio rinkodaros vadovas Jonas Plenta sako, kad turgus sulaukia pačių įvairiausių lankytojų, nes ir pasiūla čia labai įvairi.

„Be įprastų mėsos, pieno, žuvies produktų, vaisių ir daržovių, turime ir keletą ypatingų prekybininkų, tarp kurių yra ir užsieniečių. Pavyzdžiui, atvykėlis iš Mauricijaus prekiauja išskirtinės kokybės cukrumi iš savo šalies ir kitais gurmaniškais dalykais. Prie turkiškų saldumynų prekystalio galite sutikti tikrą turką, o papietauti – kinų valdomame restorane“, – vardijo J. Plenta.

Remia smulkųjį verslą

Centriniame Kauno turguje vaisiais ir daržovėmis prekiaujantis italas Luciano sako, kad žmonės į turgų ateina ne tik ieškodami šviežumo, natūralumo ir išskirtinių produktų, bet ir suprasdami, kad čia dauguma žmonių dirba sau.

„Pirkėjai supranta, kad čia jų sumokėti pinigai lieka tiems, kas parduoda. O prekybos centruose darbuotojai gauna nustatytas nedideles algas, visa kita atitenka parduotuvių savininkams. Smulkų nepriklausomą verslą palaikyti svarbu ir smagu, kad daugelis mūsų pirkėjų tą supranta“, – kalbėjo jau kelerius metus Lietuvoje gyvenantis italas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)