Kombučia – fermentuota arbata, gaminama vadinamojo arbatos grybo (iš tiesų tai – simbiozinė mielių ir acto rūgšties bakterijų kolonija) pagalba. Į cukrumi arba medumi pasaldintą arbatą panardintas grybas ją perdirba – pagamina saldžiarūgštį lengvai gazuotą gaivinantį gėrimą. Literatūroje skelbiama, kad jis suteikia energijos, užtikrina sklandžią žarnyno veiklą, stiprina imunitetą, gelbsti nuo odos ligų, pavyzdžiui, egzemos, įvairių alergijų. Ar tikrai, – komentuoja mokslų daktarė Sandrija Čapkauskienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją