Erškėtuogių vaisiuose yra didelė vitamino C koncentracija. Vitaminas C yra svarbus kovojant su uždegimu, stresu. Vaisiuose esantys flavonoidai ir taninai turi antivirusinį, antibakterinį ir antiuždegiminį poveikį. Erškėtuogėse esantys cheminiai junginiai formuoja žarnyno mikroflorą, kuri nepalanki patogeniniams mikroorganizmams. Rutinas, esantis erškėčių uogose, stiprina kapiliarus.

Erškėtuogės
Foto: Shutterstock

Erškėtuogėse yra hiperozido, kvercetino, kurie optimizuoja širdies ir kraujagyslių sistemos funkcijas. Pavyzdžiui, hiperozidas skatina mineralinio kalio (K) pasisavinimą, kuris yra būtinas širdžiai ir reguliuoja jos funkcijas.

Kiti vitaminai ir mineralai, flavonoidai ir karotenoidai teigiamai veikia kraujo kūnelių gamybą, lėtina kraujo krešulių susidarymą, mažina tikimybę susirgti vainikinių arterijų liga, ateroskleroze, miokardo infarktu.