Dietistė Vaida Kurpienė pritaria, kad mitybos įpročiai stipriai veikia kraujo spaudimą. „Žinau daugybę atvejų, kai žmonės pakeičia savo maisto racioną ir ilgam sumažina aukštą kraujospūdį. Svarbu pasirinkti tinkamus maisto produktus“, – pataria specialistė.

Toliau išvardinti 5 maisto produktai, efektyviausiai mažinantys kraujospūdį.

1. Kakava

Kakava – vienas iš įdomesnių produktų, galinčių sumažinti aukštą kraujo spaudimą, kadangi joje yra uždegimus slopinančių medžiagų.

Tyrimai rodo, kad 2–8 savaites saikingai vartojant kakavos produktus, žmonėms, turintiems aukštą kraujospūdį, rodmenys gali sumažėti net keturiais vienetais. Gali atrodyti, kad tai nėra daug, tačiau vos per porą savaičių įdėjus šiek tiek kakavos į vieną ar kitą produktą, rezultatai tikrai stebina.

Svarbu paminėti, kad reikėtų rinktis ne šokoladą, o natūralią kakavą be cukraus. Ją galima dėti į rytines košes arba vartoti kaip arbatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją