Portale spoonuniversity.com pateikiamos 7 priežastys, kodėl rudenį vertėtų valgyti kuo daugiau moliūgų:

1. Turi vitamino A. Nacionalinio sveikatos instituto JAV duomenimis, 1 stiklinėje virto ar kepto moliūgo piurė yra 200 proc. vitamino A dienos normos. Vitaminas A reikalingas akims, o sulaukus vyresnio amžiaus saugo nuo geltonosios dėmės degeneracijos. Vitamino A yra karotino turinčiose oranžinėse daržovėse. Viena iš karotino rūšių – antioksidantas betakarotinas, kuris saugo nuo vėžio.

2. Nekaloringas produktas. Puodelyje moliūgo yra 3 g ląstelienos, ji ilgam suteikia sotumo. 100 g moliūgo yra tik 26 kalorijos, nėra cholesterolio ir sočiųjų riebalų.

3. Naudingas širdžiai. Neišmeskite moliūgo sėklų. Riešutuose ir sėklose (taip pat ir moliūgų) yra daug fitosterolių, kurie mažina vadinamojo blogojo cholesterolio lygį ir netgi yra prevencija nuo kai kurių vėžio rūšių – nuo plaučių, burnos vėžio. Moliūguose gausu ir geležies, cinko, niacino, baltymų.

Moliūgai

4. Naudingas odai. Karotenoidai naudingi odos gleivinei, tuo pačiu stabdo raukšlių atsiradimą.

5. Gerina nuotaiką. Moliūgo sėklose yra triptofano – ši medžiaga skatina organizme serotonino gamybą. Kai organizme netrūksta serotonino, gerėja miego kokybė, nuotaika, lengviau pakeliamas skausmas.

6. Turi daug kalio. Pasirodo, moliūgai turi daugiau kalio nei bananai. 1 stiklinėje moliūgų – 564 mg kalio, o tokiame pačiame kiekyje bananų – 422 mg kalio. Kalis padeda atkurti elektrolitų lygį po sporto, saugo nuo raumenų mėšlungio.

7. Daug vitamino C. Stiklinėje apdoroto moliūgo – 11 mg vitamino C, t. y. beveik 20 proc. rekomenduojamos dienos normos. Vitaminas C ypatingai reikalingas imuninei sistemai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)