Gintaras Bačkovas, prekybos tinklo „Iki“ mėsos ekspertas, teigia, kad būtent dėl šių priežasčių veršieną itin mėgsta sveiką gyvenimo būdą propaguojantys žmonės, ji puikiai tinka ir vaikams, rašoma pranešime spaudai.

„Po švenčių dažniausiai norime grįžti į sveikesnio gyvenimo ritmą ir pradėti maitintis sveikiau: į savo mitybą įtraukti daugiau daržovių, pilno grūdo produktų ar skaidulų. Tačiau racionas nebus visavertis, jeigu į kasdienę mitybą neįtrauksime baltymų. Vienas iš baltymų šaltinių – mėsa, o ypač verta pirmenybę teikti veršienai“, – teigia mėsos ekspertas.

Anot jo, tai yra labai natūrali, jauno gyvulio mėsa, be to, veršiukai yra maitinami tik pienu. Veršiena pasižymi gerųjų medžiagų, tokių kaip baltymai ir B6 šaltinis. Šioje mėsoje yra mažai riebalų ir cholesterolio.

Paprastai veršiena turi 20–25 proc. mažiau kalorijų nei jautiena. Ir nors mėsa pasižymi ir savitu skoniu, tačiau tiek jos skonis, tiek tekstūra yra šiek tiek subtilesnė nei jautienos. Veršiena itin vertinama dar ir dėl to, kad ją ganėtinai paprasta paruošti. Svarbiausia taisyklė – jos neperkepti, kad mėsa netaptų sausa.

Veršiena nuo seno buvo svarbus italų, prancūzų ir kitų Viduržemio jūros regiono virtuvių ingredientas, ši mėsa vis labiau mėgstama ir Lietuvoje. Italijoje veršieną populiaru apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti riebaluose, Prancūzijoje ji patiekiama su įvairiausiais padažais.

„Žmonės dažniausiai kepa veršienos nugarinę, šonkauliukus, iš jos daro įvairiausius vyniotinius arba troškina. Jeigu veršieną valgys suaugęs žmogus – ją ruošti galima ir pusiau žalią. Kadangi ši mėsa puikiai tinka dietinei mitybai, ji itin rekomenduojama vaikų racionui praturtinti“, – pasakoja G. Bačkovas.

Veršieną ekspertas rekomenduoja rinktis šlapiai brandintą. Būtent dėl šios priežasties mėsa tampa kur kas minkštesnė, įgauna ryškesnį skonį. G. Bačkovas siūlo ir receptą, kuris patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.