Ar žinote, kuo skiriasi skirtingos cukraus rūšys? Kuris cukrus yra geresnis ir naudingesnis mūsų organizmui? Ar bent vienas iš jų teikia kokią nors naudą mums? Ar yra skirtumas, kurį cukrų reikėtų rinktis? Baltą ar rudą? Rafinuotą ar nerafinuotą? Kokį cukraus kiekį per dieną suvartoti yra saugu?

Sandrija Čapkauskienė ir Modesta Meškė

Cukraus tyrimui buvo pasirinktos 8 skirtingos saldinimo priemonės: baltas cukrinių runkelių cukrus, nerafinuotas cukranendrių cukrus, ekologiškas nerafinuotas cukranendrių cukrus, rudasis cukrus dažytas karamele, saldiklis, sacharozė, gliukozė ir fruktozė.

Cukraus tyrimas

S. Čapkauskienė patikslina, kad viename šaukštelyje cukraus yra ne 4 kcal, o 16 kcal.