Ar žinote, kas yra rafinuoti ir nerafinuoti aliejai? Sotieji ir nesotieji riebalai? Kuo skiriasi juose esančios omega-3 ir omega-6 rūgštys? Kuo skiriasi extra virgin ir alyvuogių išspaudų aliejus? Kurie tinkami kepimui, o kurie – salotų gardinimui? Kurie – maistas, o kurie – vaistas? Koks jų galiojimo laikas ir kur juos reiktų laikyti?

Aliejus

Aliejų tyrimui buvo pasirinkti skirtingi 8 aliejai: extra virgin ir alyvuogių išspaudų aliejus, saulėgrąžų aliejus, rapsų aliejus, kukurūzų aliejus, žemės riešutų aliejus, vynuogių sėklų aliejus, ryžių sėlenų aliejus.

Aliejus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (297)