Pradėsiu nuo to, kad buvo truputį keista įžengti į prieš tai ilgus metus gyvavusio naktinio klubo patalpas, kuriose dabar vyksta kiek kitoks vakarėlis – sporto. Erdvės pasikeitimai yra labai akivaizdūs ir dabartinis statusas man tikrai patinka, nors gal tai tiesiog diktuoja mano pasikeitę prioritetai. Bet čia ne apie juos, o apie sporto klube įsikūrusį ir šiuo metu labai madingus patiekalus siūlantį barą, kuriame be įprasto meniu yra teikiami ir dienos pietūs.

Tądien pietų pertraukos derinys buvo: poke biskay tuna + Cali classic + kava/arbata/vanduo pasirinktinai (ką čia tiksliai užsisakiau, rašau apačioje). Toks dviejų patiekalų bei gėrimo derinys kainuoja 5,9 EUR ir kasdien yra vis kitoks. Tiesa, jeigu kažkuris iš patiekalų jums patiks, kitą kartą atvykę galėsite užsisakyti tik jį, nes dienos pietums siūlomos tiesiog mažesnės pagrindinio meniu patiekalų porcijos. Aš jau tikrai žinau, ką norėčiau užsisakyti kitą kartą.

Please. Casual eats

Ar skanu? Iš pradžių tai pakomentuosiu, ką reiškia tie įmantrūs angliški žodžiai, pristatantys mano pietų derinį.

Poke biskay tuna ar tiesiog poke yra vienas iš pagrindinių Havajų virtuvės patiekalų, dabar itin išpopuliarėjęs ir pas mus. Pagaminti poke bowl yra reikalingi itin švieži produktai, iš kurių pagrindinis ingredientas – šviežia, neapdorota žuvis. Mano pasirinktame dubenyje buvo lengvai marinuotas aštriame padaže su svogūnais ir imbierais tunas, o prie jo puikiai derėjo ryžiai, jūros dumblių salotos, žuvų ikrai, salotų mišinys, edamame sojos pupelės, kalendra ir žalioji citrina. Ryškesniam skoniui atskleisti visi minėti ingredientai buvo pateikti su saikingai užpiltu saldžiai aštriu padažu. Ir čia, žuvies mėgėjai, reikia sustoti bei pasakyti, kad vien dėl šio patiekalo aš mielai sugrįšiu į šį barą dar ne kartą bei užsisakysiu pilną jo porciją iš bendro meniu (kainuoja 9 EUR). Puikus, subalansuotas ir charizmatiškas skonis.

Please. Casual eats

Tęsiant, Cali classicsušis, kurių pagrindą, žinoma, sudarė ryžiai bei surimi krabų mėsa, agurkas, oranžiniai „Masago“ ikrai. Ne taip dažnai valgau sušius, bet skonis ir visa struktūra man patiko.
Nors ir negaliu pasakyti stebuklingų pagyrimų jiems (priekaištų irgi), bet man bendrai patiko pietų principas – paragauti mažesnes jų patiekalų porcijas ir taip susipažinti su meniu asortimentu.

Please. Casual eats

Ar greita? Kartu su kolege pietums čia atvykome apie 14 valandą, tad nei baro, nei sporto klubo lankytojų srauto tikrai nebuvo. Užsakymai yra priimami prie baro, atsiskaitymas taip pat čia iškart. Pasirinkto gėrimo ir iškart abiejų patiekalų pristatymas buvo operatyvus, bet kitaip ir negalėjome tikėtis, nes buvome vienintelės baro klientės. Mūsų pietų pertrauka su pokalbiais truko apie 45 minutes.

Kas įdomu? Tikriausiai jau supratote, koks jų meniu patiekalas mane sužavėjo, tad kiek kur teko ragauti poke Vilniuje, tikriausiai čia jie skaniausi. Reitingavimo ar topų nedarysiu, bet pakviesiu jus pačius tuo įsitikinti.

Grįžtant prie vietos, kur yra įsikūręs šis baras – man labai patiko bendras patalpų interjeras. Taip kietai modernu ir dar tamsios spalvos su motyvuojančiais užrašais ant sienų puikiai tinka prie viso sporto klubo su maisto erdve koncepto. O dar ir muzikos grojaraščio norėtųsi paprašyti, nes valgyti, kai garsiai skamba tave judėti skatinanti muzika, buvo smagu.

Please. Casual eats

Keli patarimai ateičiai – platesnis arbatų ir kavos, siūlomų prie dienos pietų, asortimentas bei daugkartinių indų vietoj popierinių naudojimas.

Trumpa išvada: visada yra smagu atrasti kažką netikėtai ar neplanuotai įdomesnėje vietoje. Su šiuo baru man taip ir nutiko, tad ir jums linkiu planuotai atrasti ir apsilankyti čia patiems.

Baras „Please“ dirba adresais: Rinktinės g. 5 ir J. Jasinskio g. 16, Vilnius. Darbo laikai šiokiadieniais: 9:00 – 21:00 val. (Rinktinės g.) bei šiokiadieniais 8:00 – 22:00 val. (J. Jasinskio g.).
Facebook paskyra.