Aplankyti vietnamietiškos virtuvės restoraną „White Rice – Gao“, jeigu vykstate automobiliu, nėra itin patogu, nes jis įsikūręs Gedimino prospekte, kuriame automobilio nepasistatysi. Nėra čia jokia problema, jeigu vieta tikrai traukia, pasistatysite automobilį truputį toliau ar tiesiog ateisite pėsčiomis – ką aš sėkmingai ir padariau.

Šiame restorane vieną kartą jau buvau, kada su šaunia kompanija dalyvavome gastronominiame renginyje ir per vieną vakarą aplankėme kelias skirtingas maitinimo vietas. Deja, prisiminimai byloja, kad būtent šiame restorane užsibūti nesinorėjo. Bet gal be vietnamietiškos meilės pagamintas maistas ir klaikus aptarnavimas buvo tik to vakaro problema? Su tokiu klausimu ir pozityviais lūkesčiais apsilankiau čia antrą kartą išmėginti jų dienos pietų pasiūlymo.

Tądien dienos pietums, kurie vyksta šiokiadieniais 11:30 – 14:30 val., galėjau užsisakyti: ryžius su grilyje kepta vištiena ir teriyaki padažu, ryžių makaronus su lašiša kario padaže, ryžius su jautiena bei ryžius su daržovėmis grybų padaže. Prie kiekvieno iš šių karštų patiekalų buvo galima užsisakyti sultinį su daržovėmis. Aš pasirinkau sultinio ir ryžių su grilyje kepta vištiena bei teriyaki padažu derinį, už viską sumokėjau 6,5 EUR. Kaina nėra maža, tad kaip toliau?

White Rice – Gao

Ar skanu? Nenoriu rašyti pastraipos apie tai, kaip nepatiko man maistas, bet dėl jūsų, mieli skaitytojai, pietų vietų pasirinkimo ir dėl šios vietos tobulėjimo – privalau.

Dienos sriuba – sultinys su daržovėmis iš pavadinimo jau leido suprasti apie savo paprastumą. Bet ne jame būtų problema, jeigu sultinys būtų kažkuo ypatingesnis nei tik beskonis vanduo su keliais daržovių kubeliais jame. Tik taip ir galėčiau jį apibūdinti, nes nei druska su pipirais nepagelbėjo.

White Rice – Gao

Sulaukus antrojo patiekalo, lėkštėje pamačiau perkeptą vištieną, skęstančią teriyaki padaže, su šalia pateiktu kaušu palipusių ryžių ir žiupsneliu kopūstų salotų (bent jau jos man patiko, buvo maloniai traškios). Šis patiekalas visiškai susprogdino lūkesčius bent jau truputį pažinti Vietnamo virtuvę.

Ar greita? Pietauti atvykau truputį po 13 valandos, viduje buvo užimti apie trečdalis esamų staliukų (neskaičiuojant atskiros restorano gilumoje esančios erdvės su staliukais, joje buvo tamsu, tad suprask – neveikia), tad aptarnaujančio personalo dėmesio arba tiksliau be emocinio priėjimo sulaukiau operatyviai. Toks šaltas, be didelių patosų ar tiesiog be nieko aptarnavimas išliko ir toliau, nors bent jau aptarnaujančio personalo greitumu skųstis nereikėtų. Nesiskundžiau, nes norėjau greičiau išeiti, ir man pavyko – pietūs truko apie 30 minučių.

Kas įdomu? Kaip jau minėjau įžangoje, vietnamietiška virtuvė pakeitė čia prieš tai veikusį vegetarų/veganų restoraną. Tikriausiai šios patalpos įpareigoja atidaryti specifinį, orientuotą į konkrečią virtuvę restoraną, o ne įsikurti kokiam nors visko turinčiam kavinių tinklui. Dėl to aš džiaugiuosi, nes man patinka bent jau dalinai susipažinti su kitų šalių virtuve, niekur iš Lietuvos nekeliant kojos. Žinoma, suprantu, kad dalis tokių šalių virtuvių pasistengia labiau prisiderinti prie mūsų tradicijų ar skonių, bet kažkokia charizma juk išlieka. Deja, nieko panašaus negaliu pasakyti apie šį vietnamietišką restoraną, kuris išskyrus Vietnamo vėliavos prieangyje bei spalvingų detalių ant sienų, daugiau šios šalies neatspindi.

White Rice – Gao

Trumpa išvada: labai nuoširdžiai linkiu šiai vietai padaryti išvadas. Skaitant kitų lankytojų atsiliepimus internete, tų išvadų jau reikia nuo praėjusių metų, tad gal ši apžvalga tikrai įkvėps pozityviems pokyčiams. Juk kodėl visai netoli esanti kita vietnamietiška virtuvė skatina į ją vis sugrįžti (mane ir bent kelis man žinomus mano aplinkos žmones)? Kol kas ačiū už patirtį, bet sugrįžti čia nenorėčiau.

Vietnamietiškos virtuvės restoranas „White Rice – Gao“ dirba adresu Gedimino pr. 31, Vilnius. Jų darbo laikas pirmadieniais – trečiadieniais 11:00 – 23:00 val., ketvirtadieniais – penktadieniais 11:00 – 23:00 val., šeštadienį 12:00 – 23:00 val., o sekmadienį atsidaro viena valanda anksčiau ir dirba iki 23:00 val. Jų Facebook paskyra.