Pristatau jums jau daug metų veikiančią kavinę „Pasitarimų baras“, įsikūrusią Vilniaus miesto savivaldybėje. Buvo metas, kada jau beveik viską čia buvau išragavusi, nes dirbau Vilniaus miesto savivaldybėje, bet per šį apsilankymą pastebėjau tiek naujovių, tiek legendinių patiekalų.

„Pasitarimų baras“

Savo pietums pasirinkau: rūgštynių sriubą (virš 1 EUR, neužsirašiau tikslios kainos) ir tuno salotas (2,35 EUR). Atsiskaitymas galimas tiek grynaisiais, tiek kortele. Savivaldybės darbuotojams taikoma 10% nuolaida, bet nors ir buvau atpažinta kavinės personalo, kaip dirbusi čia anksčiau, bet taisyklės yra taisyklės – nuolaidos negavau. Viskas gerai, labiau apsidžiaugiau, kad mane dar prisiminė nei nuliūdau dėl simbolinės nuolaidos.

„Pasitarimų baras“

Ar skanu? Sriuba man patiko, buvo gana tiršti, jautėsi maloni rūgštelė, tik ji pati buvo gerokai užkaitinta. Šalia pateikta duona šviežia, bet daugiau pagyrimų pirktinei duonai iš manęs išgirsti nepavyks. Pateikimas paprastas, bet tvarkingas.

O toliau arba tiksliau dar bevalgant sriubą (dėl jos karštumo), pradėjau valgyti ir legendines tuno salotas. Tokį apibūdinimą joms skiriu, nes būtent šį patiekalą labiausiai mėgau iš viso kavinės asortimento. Paslaptis slypi paprastume – salotų ingredientai visiškai paprasti: salotos, daržovės, alyvuogės, tunas, kiaušinis ir labai gardus citrininis padažas! Tad jeigu salotos ir negali pasigirti kokia nors ypatinga prekine išvaizda, bet neapsigaukite – jų skonis tikrai geras.

„Pasitarimų baras“

Ar greita? Jeigu nutaikysite laiką, kada pusė savivaldybės darbuotojų ir svečių jau bus papietavę ir nebus eilės, čia papietausite labai greitai. Maisto užsisakiau ir jo sulaukiau vos per penkias minutes, tad mano pietų pertrauka truko apie 20 minučių.

Kas įdomu? „Pasitarimų baras“ – pavadinimas smagus ir atspindi pačią vietą, nes juk atsigerti kavos ar ką nors greitai suvalgyti čia galima prieš, po, tarp įvairių pasitarimų. Patogi vieta visiems savivaldybės darbuotojams ar jų paslaugų atvykusiems piliečiams.

Grįžtant prie įtakingųjų, tai čia pietaujantį su savo komandos nariais galite pamatyti tiek Vilniaus miesto merą, tiek įvairių politinių partijų lyderius. Ir jeigu tik kavinės sienos galėtų kalbėti, neabejoju, kad išgirstume labai daug įdomių povandeninių pasitarimų.

„Pasitarimų baras“

Kavinė veikia baro principu: pasirenki patiekalus iš šaldytuvo vitrinos (kur dažniausiai būna salotų ir įvairių užkandėlių) ar meniu (karštieji patiekalai), užsisakai ir susimoki iškart prie kasos, o tada eini laukti maisto prie staliuko.

Trumpa išvada. Ne visos maitinimo vietos, įsikūrusios valstybinėse institucijose, yra atviros lankytojams „iš gatvės“, bet jeigu turite reikalų savivaldybėje ir žinote, kad užtruksite, ši vieta – greitas sprendimas.

„Pasitarimų baras“

Kavinė „Pasitarimų baras“ įsikūrusi Vilniaus miesto savivaldybėje, Konstitucijos pr. 3, Vilnius.