Patiekalas, nors ir itin lengvai bei greitai pagaminamas, tikrai nėra nuobodus, jei įdedame šiek tiek fantazijos ir pasirenkame tinkamus ingredientus, atsiųstame pranešime sako „Mantinga“ technologė Daiva Beržanskienė.

Dešrainis ypač asocijuojasi su vasara, kai darže auga svogūnai, agurkai, pomidorai – visas kiemas tarsi kviečia gaminti. Kaip pažymi D. Beržanskienė, jei dešrelės ir įvairūs priedai – skonio reikalas, tai tinkama bandelė yra vienas svarbiausių pavykusio dešrainio ingredientų.

„Svarbiausias kriterijus renkantis dešrainių bandeles – jų tekstūra. Ruošiant bandeles – šildant, apkepant grilyje, orkaitėje ar keptuvėje – jos turėtų išlaikyti formą, nesutrupėti, pakeptos bandelės turėtų pasidengti traškia plutele, tačiau viduje būti minkštos ir tirpstančios burnoje. Tad reikėtų rinktis iš tų gaminių, kurie yra pakankamai tvirti išorėje, tačiau purūs ir minkšti viduje“, – sako D. Beržanskienė.

Taip pat, pasak jos, renkantis dešrainių bandeles vien jau dėl patogumo pirmiausia vertėtų ieškoti įpjautų bandelių. „Dažnas bent kartą gaminęs dešrainius ir turėjęs pats įpjauti bandelę per vidurį ir paskui dėti į jį pagardus, turbūt pastebėjo, kad kartais tai gali būti gan sudėtingas iššūkis“, – komentuoja D. Beržanskienė.

Skoniais turtingas amerikietiškas dešrainis

4 porcijoms jums reikės:

  • 4 juostelių šoninės
  • 4 pasirinkto skonio dešrelių
  • 0,5 puodelio majonezo
  • 4 amerikietiškų dešrainių bandelių, pavyzdžiui, „Cosmos“
  • 1 saujos supjaustytos romaninės salotos
  • 1 puodelio valgomojo šaukšto pjaustytų pomidorų
  • 2 v. š. smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų

Apsukite dešreles šoninės juostelėmis, gaminimo metu galuose ją užtvirtinkite dantų krapštukais. Didelėje vidutiniškai įkaitintoje keptuvėje (arba grilyje) apkepinkite dešreles, jas vartydami, kad šoninė tolygiai apskrustų. Kepkite, kol šoninė taps traški.

„Dešrelėms kepant, bandeles pašildykite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, grilyje ar kitoje keptuvėje kelias minutes, kol plutelė paruduos. Kiekvienos bandelės vidų ištepkite majonezu, įdėkite romaninės salotos ir pomidorų. Galiausiai, įdėkite apkepusią dešrelę ir apibarstykite viską laiškiniu česnaku“, – procesą komentuoja D. Beržanskienė.

Prancūziška elegantiško dešrainio versija

4 porcijoms jums reikės:

  • 4 pasirinkto skonio dešrelių
  • 4 pprancūziškų dešrainių bandelių „Cosmos“
  • aštrių garstyčių pagal skonį
  • saujelės smulkiai tarkuoto „Gruyere“ (arba „Goudos“, „Ementalio“) sūrio

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, užkaiskite nedidelį puodą dešrelėms apvirti. Kol dešrelės verda (jokiu būdu nepervirkite), minutei į įkaitintą orkaitę pašaukite dešrainių bandeles.

Iš orkaitės išimtų bandelių vidų padenkite garstyčiomis, įdėkite dešrelę, įberkite šiek tiek pasirinkto kietojo ar puskiečio sūrio. Trumpam pašaukite dešrainius į orkaitę, kad sūris išsilydytų.

„Tradicinės prancūziškų dešrainių bandelės netalpina tiek daug ingredientų, kaip amerikietiškos, tačiau namuose surengtos dešrainių fiestos metu gali tapti puikiu patiekalu. Beje, gaminant dešrainius su prancūziškomis bandelėmis visada galima eksperimentuoti, pavyzdžiui, apsukant bandelę šoninės juostele ar apibarstant pasirinktu sūriu“, – sako D. Beržanskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją