A. Campeoliui priklausė restoranas „Le Beccherie“ Trevizo mieste, kuriame 8-ajame dešimtmetyje pirmą kartą pasiūlytas skanėstas iš kavoje išmirkytų sausainių ir maskarponės sūrio.

Desertas, kuris, remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, atsirado dėl A. Campeolio žmonos ir jo vyriausiojo virėjo padarytos klaidos, greitai išpopuliarėjo ir mūsų dienomis yra laikomas klasikiniu itališkos virtuvės patiekalu, mėgstamu smaližių visame pasaulyje.

„Mirus 93 metų Ado Campeoliui Trevizas neteko dar vienos savo gastronomijos žvaigždės“, – šeštadienį „Facebook“ paskyroje parašė Veneto regiono gubernatorius Luca Zaia (Luka Dzaja).

„Būtent jo restorane, dėl jo intuicijos ir žmonos vaizduotės, gimė tiramisu – vienas garsiausių desertų pasaulyje“, – parašė gubernatorius

Klasikinis tiramisu gaminamas espreso kavoje išmirkytus sausainius sluoksniuojant su maskarpone ir užberiant kakavos milteliais.

Iki šiol sukurta esama daugybė šio skanėsto atmainų – nuo tiramisu su vaisiais iki deserto su žemės riešutų sviestu.