„Šis receptas atsirado žymiosios monarchės Viktorijos valdymo laikais, 19 amžiuje. Tuo metu rinkoje pasirodė kepimo milteliai, kurie leido išpurenti ir iškildinti biskvitą, net ir naudojant riebius ingredientus kaip sviestas. Gaminant šio riebaus biskvito tipo pyragą labai svarbios dvi taisyklės – gerai išsukti sviestą ir cukrų, kol masė bus puri. Taip pat svarbu įdėti kiaušinius į tešlą po vieną. O miltus ir kepimo miltelius – įmaišyti atsargiai, nepermaišant“, – sako „Malsenos“ kepimo akademijos ekspertė ir konditerė Sonata Šalkauskaitė.

Didžiosios Britanijos klasika – karalienės Viktorijos biskvitinis pyragas

Viktorijos biskvitiniam pyragui reikės:

240 g sviesto (kambario temperatūros), 240 g cukraus pudros, 480 g kvietinių miltų, 2 a. š. kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 2 v. š. pieno, 4 kiaušinių (kambario temperatūros). Įdarui: 180 g braškių arba aviečių uogienės, 240 g saldžios grietinėlės (išplaktos), cukraus pudros pabarstymui.

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu į dvi 20 centimetrų skersmens formas įklojame kepimo popierių ir lengvai ištepame sviestu.
  • Išplakame sviestą su cukraus pudra taip, kad masė taptų puri. Į kitą indą įsijojame miltus, kepimo miltelius ir druską. Į cukraus pudros ir sviesto masę po vieną įmaišome kiaušinius, o tada atsargiai įmaišome sausus ingredientus. Galiausiai į tešlą įpilame du šaukštus pieno, išmaišome.
  • Padaliname tešlą į dvi skardas. Kepame 25 min., kol taps auksinės spalvos. Leidžiame pilnai atvėsti.
  • Sluoksniuojame pyragą: ant apatinio biskvito dedame didžiąją dalį uogienės, ant jos – didžiąją dalį išplaktos grietinėlės. Uždedame viršutinį biskvito sluoksnį. Ant viršaus sudedame likusią uogienę, grietinėlę, puošiame cukraus pudra ir uogomis.
Liucina Rimgailė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)