Jei kurių nors iš išvardintų prieskonių neturite, galite pakeisti kitais mėgstamais prieskoniais, improvizuokite ir atraskite naujus skonius.

Indiškas bulvių ir kalafiorų troškinys


4 porcijos

Reikės:

  • 1 kalafioro
  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 2 vidutinio dydžio pomidorų
  • 1 vidutinio dydžio svogūno
  • 1 gabalėlio imbiero
  • 2/3 arb. š. ciberžolės miltelių
  • 0,5 arb. š. čili miltelių
  • 0,5 arb. š. garam masala miltelių
  • 0,5 arb. š. kalendros miltelių
  • 0,5 arb. š. kumino miltelių
  • 1 saujos susmulkintos šviežios kalendros
  • aliejaus (kepimui)
  • druskos
Bulvių ir kalafiorų troškinys


Gaminimas:

1. Kalafiorą supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais. Bulves nulupame, supjaustome nestoromis, mažomis skiltelėmis.

2. Didelėje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ant vidutinė ugnies, sudedame kalafiorą ir kepiname pora minučių. Tada sudedame bulvių skilteles, sumažiname ugnį ir kepiname dar 8 minutes vis pamaišaint. Jei reikia įpilame daugiau aliejaus. Po to bulves ir kalafiorus sudedame į lėkštę.

3. Svogūną nulupame, susmulkiname. Imbiero gabalėlį nulupame ir sutarkuojame smulkia tarka. Pomidorą susmulkiname.

4. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus ant vidutinės ugnies. Sudedame svogūną, pakepiname pora minučių vis pamaišant. Sudedame imbierą, pakepiname dar pora minučių. Po to sudedame pomidorus, išmaišome ir pakepiname pora minučių. Sudedame prieskonius, pagardiname druska išmaišome, uždengiame keptuvę dangčiu ir troškiname pora minučių ant silpnesnės ugnies. Sudedame bulves, kalafiorą, šviežią kalendrą, išmaišome ir kepiname ant vidutinės ugnie apie 6-7 minutes, vis pamaišant. Po to keptuvę uždengiame dangčiu, ugnį sumažiname iki silpnos ir kepiname dar 6-7 minutes. Jeigu daržovės atrodo sulipę, galite įpilti šaukštą ar pora vandens. Daržoves galite patiekti apibarstytas šviežia kalendra, su ryžiais ar indiška duonele. Skanumėlis!

Bulvių ir kalafiorų troškinys