Tradicinis angliškas pusryčių omletas


Produktai: 8 šviežios bulvės, 2–3 šaukštai aliejaus kepimui, 100 g kraujinės dešros (supjaustyti griežinėliais, o šiuos – gabalėliais), 100 g lašinių su raumenimis (supjaustyti juostelėmis), 100 g dešros „chorizo“, 2 pailgi „banana challot“ rūšies svogūnai (supjaustyti griežinėliais), 2 česnako skiltelės (susmulkinti), 1 žalia aštri paprika (supjaustyti mažais gabalėliais), 6 kiaušiniai (išplakti), 1 šaukštas smulkintų šviežių rozmarinų, saujelė šviežių petražolių (susmulkinti, didesnius stiebus pašalinti), druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Bulves nuplaukite, neluptas išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir palikite atvėsti. Kai atvės, perpjaukite perpus.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių C.

3. Įkaitinkite 25 cm skersmens keptuvę, tada įpilkite į ją aliejaus. Sudėkite kraujinės dešros gabalėlius, pakepinkite, tada išimkite ir sudėkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų riebalai. Į keptuvę sudėkite lašinių juosteles, kepkite, kol jos paskrus ir išsilydys taukai. Tada sudėkite „chorizo“ dešros gabalus ir pakepkite kartu su lašiniais. Iš dešros ims sunktis aliejus su rūkyta paprika. Tada išimkite lašinukų ir dešros gabalėlius iš keptuvės, sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų riebalai. Kai „chorizo“ pravės, pasmulkinkite gabalėlius.

4. Į keptuvę su riebalais suberkite vieną smulkintą svogūną ir česnaką, ant nedidelio kaitrumo viryklės kepkite, kol suminkštės. Tada suberkite bulvių puseles, išmaišykite, sudėkite atgal visas keptos mėsos rūšis, suberkite žalios aštriosios paprikos gabalėlius.

5. Supilkite plaktus kiaušinius į keptuvę, suberkite smulkintus rozmarinus ir pusę petražolių, užberkite druskos, pipirų. Kepkite ant nedideli kaitrumo viryklės, maišydami, kol omletas ims kietėti. Tada pašaukite keptuvę į orkaitę ir palikite kepti 5–8 min., kol omletas iškils.

6. Ištraukite keptuvę iš orkaitės, apibarstykite antru smulkintu svogūnu ir smulkintomis petražolėmis. Iš karto patiekite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)