Knygos autorės aistra arbatai, greičiausiai užgimusi dar vaikystėje, kartu su mama vasaros pievose berenkant vaistažoles, augo bėgant laikui. Būdama 25-erių kartu su šeima persikėlusi gyventi į Londoną ji ryžosi arbata ne tik domėtis, bet ir savo pomėgį paversti verslu. Pirmoji kelionė po Japoniją užtruko kelis mėnesius. Ten sutikti žmonės ir naujos patirtys tapo akstinu kiek vėliau Londono Soho rajone atidaryti rūšinės arbatos namus „My Cup of Tea“. Šioje arbatinėje nuo 2008 m. puoselėjama skirtinų šalių arbatos kultūra, o Aušra Burg dalijasi savo aistra aukščiausios kokybės arbatai.

Tea Stories: Japan

Rašydama pirmąją savo knygą „Tea Stories: Japan“, dedikuotą japoniškos arbatos tradicijoms, autorė siekė šia tema sudominti kiekvieną arbatos ar tiesiog Japonijos kultūros gerbėją, degantį smalsumu sužinoti daugiau apie rūšinę arbatą. Tad knyga aktuali tiek pradedantiesiems, tiek norintiems nerti gilyn į šią įtraukiančią temą.

„Tea Stories: Japan“ pasakoja giliai į arbatos pasaulį šaknis įleidusių herojų istorijas bei atskleidžia ne kiekvienam prieinamas japoniškos arbatos kultūros įdomybes. Knygos puslapiais nusikelsite į Kioto ir Šidzuokos prefektūras – du svarbius Japonijos arbatos gamybos regionus. Išgirsite apie ūkininką, auginantį arbatos krūmelius ir kasmet nuimantį kvapnų derlių, apie žmogų, apdirbantį arbatos lapus ir apie kitus tikruosius savo amato profesionalus – nuo puikiausių keramikų iki poetiškųjų wagashi desertų gamintojų.

Tea Stories: Japan

Autorė knygoje dalijasi savo patirtimi ir atradimais kasmet keliaujant į Japoniją, bendradarbiaujant su arbatos kūrėjais, keramikais ir kitais arbatos tradicijas karta iš kartos puoselėjančiais gamintojais bei amatininkais. O taip pat – nuolat beieškant įdomių arbatų iš įvairių pasaulio šalių ir kuriant mišinius bei žolelių arbatas.

Tea Stories: Japan

Prie naujosios knygos prisidėjo būrys savo srities profesionalų, jos minimalistinį dizainą kūrė kitas Londone gyvenantis lietuvis – dizaineris ir fotografas, nepriklausomo žurnalo „Water Journal“ įkūrėjas ir redaktorius Edvinas Bružas.

Tea Stories: Japan
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)