„Izraelio virtuvė – kaip atgaiva sielai. Jau apie mano meilę Izraelio virtuvei turbūt varpais skalambija. Ši virtuvė yra Viduriniųjų Rytų šalių virtuvių miksas su daug kitų pasaulio šalių emigracijos potėpiais. Mane žavi tas miksas“, – sakė tinklaraštininkė ir restoranų konsultantė Urtė Mikelevičiūtė, kuri ėmė ir pagamino vieną gardžiausių savo izraelietiškų užkandžių.

Urtė Mikelevičiūtė

Pasak Urtės, Izraelis yra ta šalis, kur kone kiekvienas myli ne ką kitą, o kalafiorus.

„Kai kuriems mūsų jie asocijuojasi su močiutės daržu, mamos skaniai su džiūvėsėliais pakeptais ir pateikiamais su šviežiomis bulvytėmis, gardintomis naminiais krapais. Kai kurie jų taip ir nepamėgo, o mes nusprendėme juos grąžinti ir į madą, ir į racioną“, – kalbėjo Urtė ir pasidalijo kalafiorų užkandžio receptu.

Traškus kalafiorų užkandis izraelietiškai

Izraelietiškas kalafiorų užkandis

Traškios kalafioro skiltelės gardintos paprikų ir kumino prieskoniais, patiekiamos su alyvuogių aliejumi, įvairiomis žolelėmis bei skiltele citrinos.

Jums reikės:
  • Žalių kalafiorų
  • Žolelių: labiausiai tinka petražolės ir kalendra
  • Citrinos
  • Alyvuogių aliejaus
  • Kumino ir saldžiosios paprikos mišinio
  • Košerinė druskos
  • Pinijų riešutų
Urtė Mikelevičiūtė


Kalafiorus supjaustykite skiltelėmis ar riekelėmis.

Jeigu norite traškesnių kalafiorų – juos nuplikykite. Pasiruoškite puodą su verdančiu vandeniu ir šalia indą su ledukais. Dėkite kalafiorą į verdantį vandenį keliolikai sekundžių – o tada tiesiai į indą su ledukais.

Tuomet sumaišykite alyvuogių aliejų su košerine druska, pipirais, kuminu ir saldžiosios paprikos milteliais. Galima pilti ir šlakelį acto.

Žalumynus smulkiai sukapokite.

Keptuvėje gerai įkaitinkite kepimo aliejų. Dėkite kalafiorų pjausnius, barstykite košerine. Po 3 minučių kepimo abiejose pusėse apibarstykite žolelėmis. Pateikite su citrinos skiltele.

Izraelietiškas kalafiorų užkandis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)