Reikės:

  • 1 sausai brandintos jautienos didkepsnio
  • 50 g azijietiškų kiaušininių makaronų
  • Aliejaus (kepti)
  • 3–4 skiltelių česnako
  • 200 ml padažo „Terijaki“
  • 1 apelsino žievelės
  • 1 citrinos žievelės (gali prireikti ir sulčių konsistencijai subalansuoti)
  • Graikinio riešuto dydžio imbiero gabaliuko
  • 100 g apvirtų brokolių
  • 1 raudonojo svogūno
  • 200 g vyšninių pomidoriukų
  • 1 šaukšto marinuoto imbiero


1. Plonomis juostelėmis supjaustykite sausai brandintos jautienos didkepsnį.
2. Išvirkite kiaušininius makaronus taip, kaip nurodyta ant pakelio.
3. Įkaitinkite 3 keptuves. Į vieną supilkite aliejų, suberkite česnaką ir lengvai apkepkite. Supilkite padažą „Terijaki“, sumažinkite kaitrą ir kaitinkite toliau, suberkite apelsino žievelę, citrinos žievelę, patarkuokite imbiero ir dar trumpai pavirkite.
4. Labai karštoje keptuvėje apkepkite mėsą. Labai svarbu, kad mėsa keptų, o ne troškintųsi, tad į keptuvę mėsą dėkite mažomis porcijomis.
5. Kitoje keptuvėje apkepkite brokolius, svogūną, supjaustytą skiltelėmis, ir vyšninius pomidoriukus. Kepkite 2–3 min., įdėkite marinuoto imbiero o po to viską – visų trijų keptuvių turinį – sumaišykite.
6. Patiekite su kiaušininiais makaronais arba ryžiais.

· Į troškinį galima pridėti grybų, žirnelių ankščių, morkų, šparaginių pupelių.
· Kepimas ant 3 paviršių – būtina sąlyga.
· Paragaukite padažo, nes konsistenciją galima pakeisti citrinos sultimis.
· Vietoje jautienos galite naudoti vištieną, krevetes, žuvį.
· Jeigu mėgstate aštriau – paskaninkite jautieną aitriosiomis paprikomis.

Kiniškai paruošta jautiena
Foto: Recepto autorius