Ukrainietiška šiupininė (solianka)


2 porcijos

Reikės:

  • 300 g įvairios virtos mėsos (gali būti rūkytos ar virtos dešros likučiai)
  • 60 g rūkytų lašinukų
  • 100 g svogūnų
  • 1 česnako skiltelės
  • 50 g pomidorų padažo
  • ½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 800 g mėsos sultinio
  • 1 šaukšto krapų
  • ½ šaukštelio druskos
  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • ½ šaukšto kaparėlių
  • 10–12 juodųjų alyvuogių be kauliukų
  • ½ citrinos
  • 1 šaukšto smulkintų šviežių petražolių ir (ar) krapų
  • 2 šaukštų grietinės


Svogūnus ir lašinukus smulkiai supjaustyti ir pakepinti. Česnakus susmulkinti ar išspausti spaustuku. Mėsą supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į puodą su verdančiu sultiniu. Pavirti 5-7 minutes. Sudėti pomidorų padažą, įberti saldžiosios paprikos miltelius, pipirus, druską, sudėti svogūnus su lašinukais ir smulkintus česnakus. Patroškinti 5–7 minutes. Sriuba turi būti tiršta. Į išvirusią sriubą įdėti kaparėlių, supjaustytų juodųjų alyvuogių, kelis citrinos griežinėlius, krapų ir petražolių. Patiekti su grietine.

Ukrainietiška šiupininė

Daugiau Ukrainos ir kitų šalių receptų rasite knygoje „Pasaulio šalių virtuvė“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)