Tešlai reikės:

  • 500 g miltų
  • 300 g šilto vandens
  • 15 g mielių
  • 40 g alyvuogių aliejaus
  • 0.5 valg. šaukšto cukraus
  • 15 g druskos

Įdarui reikės:

  • Alyvuogių aliejaus
  • Persilade prieskonių
  • Juodų ir žalių alyvuogių
  • Konservuotų pomidoriukų

Sumaišyti šiltą vandenį su mielėmis, alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Mielės ir cukrus turi pilnai ištirpti.

Dideliame dubenyje sumaišyti miltus su druska ir supilti visą skystį. Gerai išmaišyti, kol viskas susijungs į vientisą tešlą. Rekomenduojama maišyti sukamaisiais judesiais keturiais pirštais (užlenkus nykštį). Tešlą perkelti ant miltais pabarstyto stalo ir toliau minkyti tešlą, kol ji nelips. Galima rankas vis pasibarstyti miltais. Iš tešlos suformuoti du kamuoliukus. Būtina „uždaryti“ apačią, kad tešla kiltų teisingai. Kamuoliukus dėti į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje pakilti dviem valandoms.

Jei norite tešlą brandinti per naktį, tuomet reikia naudoti šaltą vandenį ir tešlą laikyti šaldytuve.

Pakilusią tešlą kočioti maždaug iki 2 mm storio. Visą tešlos paviršių ištepti alyvuogių aliejumi, sumaišytu su prieskoniais. Tešlą perpjauti išilgai į tris dalis. Kiekvieną juostą susukti įstrižai ir ant popieriumi padengtos kepimo formos susukti į sraigės „formos“ Foccacia. Ant viršaus įspausti juodų ir žalių alyvuogių bei konservuotų pomidoriukų. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi su prieskoniais. Jo reikėtų nepagailėti, kad Foccacia nebūtų sausa.

Kepti 200°C temperatūroje apie 15 min. konvekciniu arba picos režimu.

Tik iškepusią Foccacia aptepti aliejaus, vandens ir druskos mišiniu. Tuomet ji suminkštėja ir tampa dar gardesnė.

Susukta fokačija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)