Šie atstovauja Skandinavijos virtuvę, kurioje karaliauja sotus, šildantis ir jaukus maistas. Šie skanūs kukuliai kilę iš Norvegijos. Paprasti, bet neprasti.

Ne kasdien (visgi padažas – tikra bomba), bet kartais tikrai verta pasimėgauti šiais kukuliais.

Norvegiški kjøttkaker kukuliai

4 asmenims, apie 30 min.

  • 700 g maltos mėsos (jautiena ir kiauliena)
  • 2 plaktų kiaušinių
  • 1/2 smulkinto svogūno
  • 3 šaukštai džiūvėsėlių
  • 5 šaukštai pieno
  • pagal skonį druskos
  • 1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
  • 1/2 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
  • 1/4 šaukštelio maltų pipirų
  • 3 šaukštai sviesto

Padažas:

  • 2 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • 250 ml jautienos sultinio arba vandens
  • 120 ml grietinėlės
  • smulkintų petražolių

Dideliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su visais likusiais produktais. Sviestą palikite. Gerai išmaišykite. Formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu. Iškepkite. Išimkite kukuliukus iš keptuvės ir padėkite šiltai, kol prireiks.

Į tą pačią keptuvę sudėkite padažui skirtą sviestą ir ištirpinkite. Suberkite miltus ir maišykite apie 2 minutes, kad taptų vientisa masė. Supilkite sultinį/vandenį ir maišant pavirkite, kol užvirs. Supilkite grietinėlę, sudėkite kukuliukus ir sumažinus kaitrą pavirkite dar 5-6 minutes.

Tiekiant užberkite smulkintas petražoles.

Valgykite su norimu garnyru.

Skanaus!

Norvegiški kjøttkaker kukuliai