Galima mėgautis kuo įvairiausiais mūsų sveikatai naudingais kokteiliais. Pasirinkimas plačiausias. Kažkam patinka glotnučiai, kažkas rinksis detoksikuojantį ar dietinį, kažkam bus aktualus proteinais turtingas kokteilis. Tereikia pasirinkti tinkamas daržoves ar vaisius, o gal mėgstamas žoleles ir kokybišką prietaisą, kuris pagelbės jų gamyboje.

Apdairus pasirinkimas – svarbiausi kriterijai

Taigi sveikiems kokteiliams gamintis prireiks trintuvų. Jie gali būti rankiniai arba statomi ant stalviršio. Rankinis trintuvas – tai ilgas ir plonas prietaisas. Jis panardinamas į gėrimą ir taip sumaišomas kokteilis. Vis dėlto populiariausias modelis – statomas ant stalviršio trintuvas.

„Vienas iš svarbiausių kriterijų, į kurį reikia atkreipti dėmesį renkantis – tai galingumas. Nuo to priklauso, kiek gaminys gebės pagelbėti,“ – atsiųstame pranešime spaudai pabrėžia prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadovė Ina Gadeikienė.

Rekomenduojama įsigyti ne mažiau nei 100 vatų galingumo trintuvą. Jis bus pigus, tačiau naudojimas apsiribos tik sulčių maišymu.

„Vertėtų pamąstyti, ar į kokteilius planuojate dėti tvirtesnių ingredientų, pavyzdžiui, riešutų. Tokiu atveju, patartina pasižvalgyti į galingesnius trintuvus“, – pataria ekspertė.

Daugumos ant stalviršių statomų plaktuvų galingumas siekia apie 500 vatų. To pakanka įprastai apkrovai. Jeigu panorėtumėte į kokteilį įberti ledo, jie susidorotų netgi su šia užduotimi. Paminėtina, jog nuo galingumo priklauso ir greičio režimai.

Trintuvo peilių apsisukimo greitis per minutę – tai tasai kriterijus, nuo kurio priklauso kokteilio masės vientisumas. Dažnai galingi prietaisai turi ir puikias apsukas. Bet tai nėra taisyklė. Greičio režimai taip pat svarbūs smulkinant produktus.

„Galima atrasti tikrai daug greičių lygių turinčių prietaisų, tačiau įprastam naudojimui jų tikrai nereikia tiek daug. Keli greičio lygiai bei papildomas pulsinis ar turbo režimas suteikia puikias galimybes“, – pataria I. Gadeikienė.

Dar vienas kriterijus – tai talpa. Rankiniams trintuvams tai nėra taip aktualu, juk jais galima naudotis bet kokiame inde. Vis dėlto norint didesnio komforto verta pasidairyti į tų gamintojų produktus, kurių komplekte įeina ir mažesnė ar didesnė talpa. Ji svyruoja nuo 400 ml iki 1 litro. Pastatomų modelių talpos gali būti žymiai didesnės – perkopti ir 2 litrus. Taigi viskas priklauso nuo jūsų poreikių. Ar kokteilio ruošite vieną–dvi porcijas, ar juo aprūpinsite gausią savo šeimyną.

Renkantis kokteilinę patartina atkreipti dėmesį ir į hermetiškai užsidarantį indą bei medžiagą, iš kurios pagaminta – ar ji patvari bei ekologiška.

Išskirtinės savybės – ledui smulkinti, tešlai ruošti

O galbūt jau turite trintuvą, bet norite jį pakeisti? Ar tiesiog esate naujovių gerbėjas?

Naujieji gaminiai turi iki šešių skirtingų veikimo programų. Tad šis prietaisas gali tapti pagalbininku toli gražu ne vien ruošiant kokteilius. Skirtingi režimai atitinkamai sukurti ledo smulkinimui, ledų desertams, vaisių kokteiliams, sriuboms, padažams, tešlai ruošti. Tereikia vieno mygtuko paspaudimo, jog būtų parinktas reikiamas trintuvo greitis bei veikimo trukmė.

Taip pat įdiegta savaiminio išsivalymo programa. Ji labai praverčia skuboje, kai iš karto pasinaudojus prietaisu nėra laiko jį išplauti. Taip turite galimybę nepalikti nešvaraus indo ilgesniam laikui.

Palepinkite save – kokteilio receptas

Taigi metas pasistiprinti. Kokteilių pasirinkimas labai platus ir jis priklauso nuo kiekvieno pomėgių. Vis dėlto – štai vienas ne tik vitaminingas, bet ir suteikiantis sotumo kokteilio receptas.

Jam prireiks tokių ingredientų:

  • 20 g avižų dribsnių;
  • pusė obuolio;
  • pusė apelsino;
  • vieno banano;
  • vienos morkos;
  • 350 g apelsinų sulčių.

Nuplaukite bei nuskuskite morką. Taip pat nuplaukite bei nulupkite obuolį bei apelsiną. Viską susmulkinkite trintuvu. Tuomet įpylę apelsinų sultis dar kartą viską išmaišykite. Ir štai jūsų gardumynas paruoštas. Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją