„Pasaulinė sveikatos organizacija rekomenduoja per dieną suvartoti ne mažiau kaip 400 g daržovių ir vaisių per dieną. Juose yra vitaminų, mineralinių medžiagų, antioksidantų ir tai naudinga žmogaus sveikatai. Ląsteliena sukuria greitą ir ilgai trunkantį sotumo jausmą, o taip pat reguliuoja virškinimo darbą“, - Medicforum sako ekspertė.

Dar viena gera daržovių savybė – mažas kaloringumas, be to, sukuriamas pilnumo skrandyje jausmas.

Viena standartinė daržovių ir vaisių porcija – tai puodelis, kurio tūris panašus į jūsų saują. Tokiame puodelyje telpa maždaug apie 100 g pjaustytų daržovių ir vaisių.

Na o dabar – svarbiausias klausimas: kiek jų reikia suvalgyti per dieną? Daržovių – 2-3 porcijas, vaisių – 1-2.

Kuo aktyvesnis jūsų gyvenimo būdas, tuo daugiau porcijų jums reikia siekiant užtikrinti normalią gyvybinę veiklą.

Skaičiuojant porcijas reikia vertinti visus šviežius vaisius ir daržoves, taip pat – šaldytus, konservuotus, džiovintus, daržovių ir vaisių sultis be cukraus.

Jei jums nepatinka daržovės ir vaisiai, ir jums tenka tiesiog prisiversti juos valgyti, gydytoja pataria daržovių salotų suvalgyti prieš pagrindinį valgį, taip pat užkandžiams rinktis vaisius.

Dar vienas naudingas gastroenterologės patarimas: vakarienei ruošti daržovių patiekalus – tai palankiai veiks virškinimo sistemą bei taliją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją