Pamėgtas šou ir išskirtinė premjera

Kalbėdamas apie naują laidų sezoną, A. Ivanauskas sako, jog stengsis žiūrovams atskleisti, kaip virtuvėje užtrukti trumpiau, gaminti paprasčiau ir skaniu maistu mėgautis dar aistringiau. Žinomas kulinaras ir laidų vedėjas nori įrodyti, jog virtuvė neturi virsti tik buitimi. Su nauju laidų šūkiu – „Kasdien“! – jis skatins į maistą žaismingiau žvelgti kiekvieną dieną.

Jau rugsėjo 18 d. „Delfi TV“ pasirodys ilgai paslaptyje laikytas naujas projektas „Alfo vila“. Kiekvieną sekmadienį 10 val. tikroje viloje nufilmuota laida peržengs visas įprastas maisto šou ribas. „Alfo vila“ pasakos ne tik apie maistą, kulinarinius triukus bei paslaptis, bet ir namų interjerą, stalo dekorą, sodo ar daržo dizainą. „Drąsinsiu ne tik kūrybiškai suktis virtuvėje, bet ir būti atidesniems namų aplinkos ir net tarpusavio santykių mažmožiams. Labai nekantrauju ir tikiuosi, kad ši laida bus dar populiaresnė nei „Alfas vienas namuose“, kuri mušdavo žiūrimumo rekordus“, – sako A. Ivanauskas.

Tuo tarpu šeštadieniais, 10 val., per „Delfi TV“ ir vėl galima stebėti „Alfo didįjį šou“ su žiūrovų pamėgtomis ir naujomis rubrikomis. Virtuvės šefas pasakoja, kad čia dalinsis naujausiais ir dar nematytais receptais bei klasikinių patiekalų interpretacijomis. Be to, laidos temos ir patiekalai taip pat atspindės metų laikus, orus ar šventinius laikotarpius.

Ir toliau bus galima išvysti daug dėmesio sulaukusią rubriką „Alfo šuo“. Atsižvelgdami į žiūrovų pageidavimus, laidos kūrėjai ne tik pristatys receptus keturkojams, bet ir bendraus su veterinaru. „Alfo bandymų stotyje“ su naujais pašnekovais A. Ivanauskais eksperimentuos, griaus virtuvės mitus ir aptars įdomias temas. Tuo tarpu „Alfas atsakingai“ ir toliau apie tvarumą pasakos aiškiai, linksmai ir suprantamai.

„Visada sakau, jog mano receptai tikrai pavyks iš pirmo karto. Noriu parodyti, jog kiekvienas gali suktis virtuvėje ir tai neturi tapti rutina. Eksperimentuokite, bandykite naujus junginius, ruoškite naujus receptus. Atraskite kažką naujo kasdien ir paverskite gaminimą žaismingu užsiėmimu. Išbandykite mano receptą, o gal vėliau suprasite, kad jums norėtųsi patiems jį transformuoti. Visada džiaugiuosi, kai gaunu sekėjų žinutes su gamintų patiekalų nuotraukomis bei pasakojimais, kaip jiems pavyko“, – šypsosi pašnekovas.

Pasakos apie tai, kas svarbiausia

Pasiteiravus, kokios kulinarinės tendencijos, su kuriomis supažindins ir „Delfi TV“ žiūrovus, šiuo metu vyrauja, A. Ivanauskas sako, kad žmonės itin mėgsta išbandyti skirtingų pasaulio regionų virtuves ir atrasti naujus skonius. Be to, dėl greito gyvenimo ritmo, daugumai svarbu, kad patiekalai būtų pagaminami greitai. Daug dėmesio skiriama ir išskirtiniam bei įdomiam maisto patiekimui, o restoranuose populiarėja patiekalai, kuriais reikia dalintis. Tokį maistą mėgsta ruošti ir pats šefas. Pasak jo, žmonės mielai dalijasi maistu su draugais ar šeima.

Kalbėdamas apie, rodos, niekada neišsenkantį naujų idėjų šaltinį, A. Ivanauskas sako, jog įkvėpimo semiasi iš kelionių, patirtų nuotykių ir naujų patirčių. „Norint sukurti kažką naujo, reikia įdarbinti savo smegenis ir rankas bei iškelti sau tikslus. Visada kartoju, kad nereikia laukti mūzos, o pačiam ją rasti ir dirbti su idėjomis, kad jos pas tave ateitų. Jeigu tik lauksi, gali ir nesulaukti“, – patirtimi dalijasi pašnekovas.

Virtuvės šefas sako, kad kasmet stengiasi aplankyti kuo daugiau skirtingų šalių ir miestų tam, kad atsivežtų daug įvairių idėjų. Todėl naujose laidos jis padės žiūrovams keliauti po pasaulį neišeinant iš savo virtuvės. „Apsipirkę paprastame prekybos centre šalia namų savo virtuvėje galėsite džiaugtis skirtingų šalių skoniais. Keliausime po Aziją, Afriką, Skandinaviją ir, žinoma, tokias pamėgtas lietuvių šalis kaip Italija, Prancūzija ir Vokietija.“

Aktualių temų netrūks ir pirmosiose naujojo sezono A. Ivanausko laidose. Jose bus galima pamatyti, kaip pradėti ruošti gėrybes žiemai. Žinomas kulinarijos asas atskleis pusiau džiovintų pomidorų receptą, kuriuos galima valgyti iš karto arba pasiruošti žiemai. Taip pat žiūrovai sužinos, kaip pasigaminti ypatingai kvapnius bei aromatingus vaisinį rožių actą ir medų. Netrūks ir patarimų apie gėlių laikymą vazose bei tai, kaip sutaupyti dekoruojant lėkštes.

„Nesvarbu, kurioje šalyje bebūtumėte, visada atrasite, ką skanaus pagaminti, pamatyti, kaip dekoruoti savo stalą, papuošti namus ar tiesiog improvizuoti ir eksperimentuoti namuose“, – priduria A. Ivanauskas.

Recepto idėja

Šįkart A. Ivanauskas pasidalijo ir receptu iš naujosios laidos „Alfo Vila“. Paragaukite makaronų su ypatingu moliūgų padažu, o jau kitą savaitę stebėkite laidą, kur virtuvės šefas gamins gardžią picą su grybais ir uogomis.

Makaronai su ypatingu moliūgų padažu (4 asm.)

Makaronai su moliūgų padažu

Ingredientai:

0,5 kg moliūgo
8 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vidutinio svogūno
2–3 česnako skiltelių
400 g kietųjų kviečių miltų makaronų „Caserecce“
0,5 saujos moliūgų sėklų
0,5 ekologiško sultinio kubelio su Provanso žolelėmis
1 apelsino
2 šaukštų sviesto
Žiupsnelio kalendros
2 buratų
Žiupsnelio citrinos žievelės
Keleto mėtos lapelių
Granatų sėklų (patiekti)
8 riekelių kvietinės duonos su moliūgų sėklomis (patiekti)
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. Moliūgą supjaustykite kubeliais.
2. Į keptuvę berkite moliūgo gabaliukus ir juos pakepinkite. Įpilkite aliejaus. Kepinkite iš visų pusių.
3. Svogūną ir česnaką nulupkite bei supjaustykite. Berkite į keptuvę, kurioje kepa moliūgas. Įpilkite aliejaus.
4. Išvirkite kietųjų kviečių miltų makaronus „Caserecce“ pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.
5. Į naują keptuvę dėkite moliūgų sėklų. Pakepinkite ir įberkite druskos.
6. Ant moliūgo gabalėlių berkite juodųjų pipirų, dėkite ekologišką sultinio kubelį su Provanso žolelėmis, išspauskite apelsino sulčių. Išmaišykite ir viską patroškinkite.
7. Baigiant moliūgui troškintis, sudėkite sviestą, įberkite kalendros.
8. Pusę moliūgų ir šiek tiek vandens, iš verdančių makaronų, sutrinkite trintuvu iki vientisos kreminės masės. Tada padažą supilkite atgal į keptuvę su likusiais moliūgais, šiek tiek pakaitinkite ir maišykite.
9. Išvirusius makaronus nukoškite ir suberkite į keptuvę su padažu. Dar minutę pakaitinkite.
10. Dėkite makaronus į dubenį, ant viršaus – buratą, įtarkuokite citrinos žievelės, papuoškite šviežiomis mėtomis, užberkite juodųjų pipirų, kepintų moliūgų sėklų bei pilkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Galite paskaninti granatų sėklomis.
11. Patiekite su kvietine duona su moliūgų sėklomis, galite ją paskrudinti.

Patarimai:

Italai mėgsta pabaigti makaronus su padažu pasitelkdami šviesią duoną – ja tiesiog išdažydami padažą. Pabandykite ir jūs.

Laidą „Alfo vila“ nuo rugsėjo 18 d. žiūrėkite kiekvieną sekmadienį 10 val. per „Delfi TV. „Alfo didysis šou“ žiūrovų laukia kiekvieną šeštadienį 10 val. „Delfi TV“ – nemokamas televizijos kanalas, pasiekiamas visiems Lietuvos gyventojams. Nerandi? Kreipkis į savo televizijos tiekėją arba įjunk kanalų skenavimą savo televizoriuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją