1. Pomidorai naudingi jūsų odai.

Pomidorai turi daug likopeno – medžiagos, kuri įeina į kai kurių brangesnių veido valiklių sudėtį.

Jei norite įtraukti pomidorus į odos priežiūros procedūras, pradėkite nuo maždaug aštuonių – dvylikos pomidorų. Nulupkite pomidorų žieveles ir tuomet uždėkite jas ant veido taip, kad vidinė jų pusė gultų ant jūsų veido odos. Tokią kaukę palaikykite ant veido mažiausiai dešimt minučių, o tada nuplaukite. Jūsų veidas taps švarus ir švytintis. Jei nuo pomidorų liktų šiek tiek paraudimo, jis pamažu praeis.

2. Pomidorai padeda išvengti kelių rūšių vėžio.

Atlikta nemažai tyrimų, kurie parodė, kad pomidoruose esantis likopenas mažina prostatos, storosios žarnos ir skrandžio vėžio išsivystymo tikimybę. Likopenas yra natūralus antioksidantas, kuris veiksmingai slopina vėžinių ląstelių augimą. Termiškai apdorotuose pomidoruose likopeno būna dar daugiau, todėl drąsiai virkite trintas pomidorų sriubas.

3. Pomidorai suteikia tvirtumo kaulams.

Pomidoruose yra nemažai kalcio ir vitamino K. Abi šios medžiagos yra būtinos, kad kaulai būtų stiprūs ir užgytų nedideli kaulų bei kaulinio audinio pažeidimai.

Pomidorai

4. Pomidorai padeda atitaisyti rūkymo padarytą žalą.

Ne, pomidorų valgymas nėra naujausia mada, padedanti mesti rūkyti. Tačiau pomidorai gali sumažinti žalą, kurią jūsų organizmui padaro rūkymas. Pomidorai turi kumarino rūgšties ir chlorogeno rūgšties, saugančių organizmą nuo kancerogenų, kuriuos palieka cigarečių dūmai.

5. Pomidorai turi svarbiausių antioksidantų.

Pomidoruose yra daug vitamino A ir vitamino C. Šie vitaminai kartu su beta karotinu veikia kaip antioksidantai, neutralizuojantys kenksmingus laisvuosius radikalus kraujyje. Laisvieji radikalai yra pavojingi, nes gali pažeisti ląsteles. Atminkite, kad kuo raudonesnis pomidoras, kurį valgote, tuo daugiau jame yra beta karoteno. Be to, turėkite galvoje, kad terminis apdorojimas sunaikina vitaminą C, todėl jei norite iš jo gauti naudos, pomidorus valgykite žalius.

6. Pomidorai naudingi širdžiai.

Pomidorai turi vitamino B ir kalio, o šios medžiagos padeda sumažinti cholesterolio kiekį ir aukštą kraujospūdį. Todėl įtraukdami pomidorus į savo kasdienę mitybą, galite veiksmingai užkirsti kelią širdies infarktui, insultui ir kitoms su širdimi bei kraujagyslėmis susijusioms problemoms, galinčioms kelti grėsmę jūsų gyvybei.

7. Pomidorai naudingi jūsų plaukams.

Pomidoruose esantis vitaminas A gali prisidėti prie to, kad jūsų plaukai būtų blizgūs ir stiprūs. Be to, šis vitaminas taip pat daro stebuklus su jūsų akimis, oda, kaulais ir dantimis.

8. Pomidorai naudingi inkstams.

Kai kurie tyrimai yra įrodę, kad pomidorai be sėklų sumažina inkstų akmenų riziką.

9. Pomidorai naudingi jūsų akims.

Pomidoruose esantis vitaminas A fantastiškai gerina regėjimą. Be to, pomidorai yra vienas geriausių maisto variantų, jei norite išvengti naktinio aklumo.

10. Pomidorai padeda sergantiems diabetu.

Pomidoruose gausu vertingo mineralo chromo. Jis veiksmingai padeda diabetu sergantiems žmonėms kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją