Avižiniai dribsniai

Avižiniai dribsniai gali išbūti iki 30 metų. Juos geriausia laikyti hermetiniuose induose vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje.
Avižos

Ryžiai

Baltieji ryžiai galioja 25–30 metų. Šias kruopas geriausia saugoti vėsiai – 4–5 laipsnių temperatūroje, sandariuose induose, į kuriuos nepatektų deguonis.

Makaronai

Makaronus irgi galima laikyti metų metus (netgi dešimtmečius) – jų kokybė nesuprastės. Tad į savo strategines maisto atsargas galite drąsiai įtraukti kelis pakelius makaronų.

Juodasis šokoladas

Juodojo šokolado galiojimo laikas – iki dvejų metų. Kad jis nesugestų anksčiau, sudėkite plyteles į sandariai uždaromą indą ir laikykite tamsioje, sausoje vietoje, kurioje būtų kambario temperatūra.

Medus

Medus taip pat dvejus metus nepraranda kokybės. Vėliau galimi pokyčiai – patamsėja spalva, dingsta aromatas, pakinta skonis arba metus kristalizuojasi. Bet net ir po tokių pokyčių medų galima valgyti.
Medus

Džiovinti ankštiniai

Džiovinti lęšiai, žirniai ir pupelės gali išbūti iki 30 metų. Tai – vieni iš produktų, kurių atsargų verta turėti, nes juose yra baltymų, kurie gyvybiškai būtini organizmui. Ankštinius suberkite į užspaudžiamus folijos maišelius, o šiuos padėti vėsioje, sausoje, tamsioje patalpoje.

Konservai

Bene akivaizdžiausias sąrašo punktas. Daržovių, žuvies ir mėsos konservai galioja iki penkerių metų. Tik prieš pirkdami perskaitykite informaciją ant etiketės – kai kurių konservų laikas trumpesnis. Atkreipkite dėmesį, ar konservų pakuotė sveika – be įbrėžimų, neparūdijusi, neįdubusi, ar nėra išsipūtusių vietų.

Cukrus

Tinkamai laikomas cukrus nė neturi galiojimo laiko pabaigos. Laikykite cukrų sausoje vietoje, sandariai uždarytame inde.

Druska

Gryna druska taip pat turi tam tikrą galiojimo laiką. Tiesa, tokios druskos dar reikėtų paieškoti, juk parduotuvėse dažniausiai parduodama joduota druska, o jos galiojimo laikas – penkeri metai. Druską galima laikyti originalioje pakuotėje arba užspaudžiamuose folijos maišeliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją