„Bandymų stoties“ laidoje Alfas kartu su maisto technologe Vida Ežerskiene aiškinosi, kaip išsikepti pačius skaniausius blynus, kokius ingredientus reikia naudoti norint išsikepti trapius, purius ar elastingus blynus ir kodėl blynų tešlai ypatingai svarbus sviestas. Be to, kokias klaidas darome ruošdami blynus ir kaip jų nebekartoti?

Kokias dažiausias klaidas žmonės daro kepdami čirvinius blynus-vaflius?

Žiūrint, kokius blynus nori iškepti. Jei norisi iškepti trapesnius, kietesnius blynus, turime naudoti vieną ingredientą, jei minkštesnius – kitą. Ir svarbu žinoti, kas su kuo draugauja. Jei norime trapesnių blynų, reikia miltų, sviesto, kiaušinių, cukraus, jei norime minkštesnių, tuomet sviesto galime nenaudoti iš vis, bet pilti grietinėlę arba pieną. Kas nori tokių paprasčiausių, labai minkštų ir greitų, gali naudoti kefyrą. O jei mes norime trapių ir purių, reikėtų įberti kepimo miltelių arba sodos (ją reikia nugesinti grietine).

Trapių ir purių blynų receptas

Ingredientai: 4–5 kiaušinių, 150 g cukraus, 150 g miltų, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 150–200 g sviesto, žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės, žiupsnelio druskos, aliejaus (kepti).

Gaminimo eiga:

1. Atskirkite kiaušinių baltymus su tryniais ir atskirai išplakite su cukrumi. Įberkite druskos. Plakite tol, kol ištirps cukrus.
2. Į dubenį suberkite miltus, vanilinį cukrų, supilkite trynius, lydytą sviestą ir viską maišykite.
3. Įtarkuokite citrinos žievelės.
4. Maišant supilkite kiaušinių baltymus. Jei tešla atrodo per skysta, įberkite daugiau miltų.
5. Keptuvę patepkite aliejumi ir pilkite tešlą. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)