Pirmoje naujojo sezono šeštadienio „Alfo didysis šou“ laidoje, Alfas kartu su „Bon Chop“ įkūrėju Liutauru Venckumi papasakojo ir netgi parodė, kaip taisyklingai paruošti steiką. Paneigė ne vieną mitą ir atskleidė visą tiesą, kaip pasigaminti burnoje tirpstančios mėsos patiekalą.

Kaip reikėtų taisyklingai ruošti steiką namų salygomis ir kokias klaidas dažniausiai daro lietuviai?

Su gera mėsa viskas yra labai paprasta. 70 proc. sėkmės gaminant steiką sudaro geros mėsos pasirinkimas. Svarbu gerai įkaitinti keptuvę ir į ją nedėti jokių riebalų, nes jų atsiras nuo pačios mėsos. Prieš kepant nesiūlau berti druskos, galite šiek tiek papipirinti. Druska ištraukia visą drėgmę iš mėsos. Ruošiant mėsą ji turėtų būti kambario temperatūros, taip ji tolygiai iškeps. Jei mėsoje yra daug riebalų, galite juos nupjauti ir pasilaikyti kitiems patiekalams.

Didkepsnis

Mums lietuviams visada labai svarbi kaina, kiek gi kainuoja geros mėsos gabaliukas?

Japoniškos juodosios karvės („Wagyu striploin“) 500 g kainuotų 150 e. Nes visų pirma, ji yra iš Japonijos, brangu, nes yra didelė savikaina: tiek auginimas, tiek transportavimas. Jei tai būtų Kobė jautiena, aš turėčiau sumokėti vienkartinį mokestį – 3000 e vien už tai, kad norėčiau ja prekiauti ir dar 500 e metinį mokestį.

Ką reikėtų daryti toliau norint iškepti gerą didkepsnį?

Pasirinkite gerą keptuvę. Aš pats naudoju ketaus, bet tinka ir storadugnė. Kiek kepti mėsą priklauso nuo jos kokybės, nuo temperatūros palaikymo keptuvėje. Tai, kas rašoma knygose, yra metodika, bet ji dažnai nepasiteisina. Iškepusiam steikui reikėtų leisti „pailsėti“. Geriausia padėti ant šiltos lentelės, uždengti rankšluostuku ir palaikyti 2–3 minutes.

Taip pat laidoje sužinosite, kaip pasigaminti greitą, keptą moliūgų ir sūrio sriubą bei traškų jautienos šnicelį su grybų pagardu. Alfas kartu su su maisto technologe bandys atsakyti, kaip reikia laikyti vaisius ir daržoves. Ar žinojote, kad kai kurie iš jų gali būti draugai, o kiti netgi priešai? O šunų augintojai sužinos, kaip paruošti sveikus ir atgaivinančius ledukus iš dilgėlių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)