1. Tinka skaniam veganiškam kumpiui paruošti

Viena iš paprasčiausių veganiškų alternatyvų kiaulienos kumpiui gali tapti būtent banano žievė. Jeigu esate iš tų, kurie bjaurisi bananų gyslomis, tuomet, galbūt šis patiekalas ne jums, tačiau turėkite galvoje, kad bananų žievės yra labai maistingos. Jos yra valgomos daugelyje pasaulio šalių, tik Vakaruose maistui jos yra vartojamos rečiau. Bananų žievės turi daug vitaminų B6, B12, taip pat magnio ir kalio. Kai jos palaikomos gardžiame marinate ir iškepamos, atskirti, kur yra banano žievė, o kur tikra kiauliena, būna tikrai nelengva.

2. Pagreitina karpų gijimą

Vienas parankiausių ir lengviausių patarimų, kuriuos man davė mano šeimos gydytojas, buvo tas, jog bananų žievės padeda užgydyti karpas. Tiesiog reikia atsipjauti gabaliuką banano žievės ir vidine puse uždėti jį ant karpos. Tuomet pleistru ar lipnia juostele jį reikėtų pritvirtinti prie odos. Šis metodas itin tinka ieškantiems natūralių ar nieko nekainuojančių priemonių. Tačiau kodėl banano žievė yra veiksminga? Joje yra daug virusus žudančių fermentų, kurie prasiskverbia pro karpos pagrindą. Taigi jums nereikės gydyti karpos šalčiu. Be to, banano žievė minkština odą, todėl randelio tikimybė sumažėja iki minimumo.

Banano žievė

3. Gydo aknę ir uždegimus

Tos pačios maistinės priežastys, dėl kurių mes valgome bananus, rūpindamiesi savo vidine sveikata, gali tapti atsakymu, kodėl jie tinka ir išorinės sveikatos priežiūrai. Nuo aknės kenčia kas dešimtas žmogus, ir ši būklė nuo paauglystės laikų kartais užsitęsia iki pat gilios pilnametystės. Tačiau prieš griebdamiesi agresyvių odos valiklių ar dermatologo išrašytų piliulių, išmėginkite bananų žieves. Kadangi turi daug krakmolo, banano žievė gali pašalinti nuo odos riebalų perteklių. Banano žievėje esanti geležis, magnis ir kalcis turi priešuždegiminį poveikį ir mažina susidariusius randelius. Pridėtinis cinkas yra gerai žinoma aknės gydymo priemonė. Jei jus vargina odos uždegimai, taip pat atkreipkite dėmesį į banano žievę – joje gausu esterizuotų riebiųjų rūgščių, kurios padeda gydyti tokias odos ligas kaip psoriazė ir egzema.

4. Naikina raukšles

Jei esate jau kitoje paauglystės pusėje, banano žievė taip pat gali jums padėti. Raukšlelės atsiranda tuomet, kai oda praranda elastingumą ir tvirtumą, o tai visiems nutinka su amžiumi. Tačiau banano žievėje esantis vitaminas C ir kiti antioksidantai, taip pat kolageno gamybą skatinančios savybės gali papildyti kasdienę odos priežiūrą ir padės kovoti su odos senėjimu. Tiesiog ištrinkite veidą vidine banano žievės puse ir palikite mažiausiai 30 minučių, o dar geriau pernakt – jei tik tai nekelia jums nepatogumų.

Banano žievė

5. Padeda ištraukti rakštį

Pašalinti rakštį kartais gali būti sudėtinga, ypač jei ji įstringa gana giliuose odos sluoksniuose. Tačiau ta pati fermentinė reakcija, kuri padeda gydyti karpas, gali pasitarnauti ir šalinant rakštį. Tiesiog uždėkite ant rakšties banano žievės gabaliuką (vidine puse) ir palaikykite 15 min. Tai pritrauks rakštį arčiau odos paviršiaus, ir jūs galėsite lengviau ją pašalinti.

6. Gali atstoti trąšas

Kadangi bananų žievėse yra daug vertingų maistinių medžiagų, kurios gali kovoti su virusais ir mažinti uždegimus, jos gali padaryti stebuklą ir su augalų žeme. Kompostavimas nėra sudėtingas procesas, ir tai yra gamtai draugiškas būdas atsikratyti maisto atliekomis. Sumesdami banano žieves į komposto, o ne į šiukšlių dėžę, jūs užtikrinsite, kad šios vertingos medžiagos pateks tiesiai į dirvožemį.

Kartais patys nuostabiausi maisto produktai turi neįtikėtinai naudingas natūralias „pakuotes“. Taigi kai kitą kartą ketinsite išmesti banano žievę, pagalvokite, kaip galėtumėte iki galo išnaudoti naudingąsias jos savybes. Garantuojame, kad banano žievės gali tapti tikru atradimu jūsų namų ūkyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)