Jeigu jūs taip pat kenčiate nuo nemigos, iš pradžių išbandykite kelis maisto produktus, kurie gali pagerinti jūsų miegą, rašo recipes.timesofindia.com.

Aguonų pienas

Aguonų sėklų gėrimas gali būti itin veiksmingas tiems žmonėms, kuriems naktį sunku užmigti. Šis gėrimas yra pagamintas iš aguonų ir šilto pieno – tai ideali kombinacija žmonėms, kenčiantiems nuo nemigos. Teigiama, kad šiltas pienas prieš miegą yra naudingas žarnynui, o aguonos turi raminamąjį poveikį organizmui. Šis gėrimas numalšina stresą ir skatina mieguistumą, Tiesiog reguliariai gerkite pieno su aguonomis 30 min. prieš miegą ir pajausite jo poveikį.

Ramunėlių arbata

Ramunėlių arbata seniai yra pelniusi raminančio gėrimo reputaciją – ir visiškai pagrįstai. Ji malšina stresą ir padeda lengviau užmigti. Joje yra apigenino – antioksidanto, kuris jungiasi su tam tikrais smegenų receptoriais, galinčiais skatinti mieguistumą. Prieš miegą venkite žaliosios ar juodosios arbatos (jos turi kofeino) ir verčiau rinkitės šią žolelių arbatą.

Maistas miegui

Avižiniai dribsniai

Galbūt avižinius dribsnius valgote pusryčiams, bet jei pradėsite juos valgyti vakarais, galite gerokai pagerinti savo miego kokybę. Vakarienei avižinius dribsnius užpilkite šiltu pienu ir valgykite juos likus mažiausiai 1–2 val. iki miego. Tai daug sudėtinių angliavandenių turintis produktas, kuris skatina triptofano išsiskyrimą – pastarasis, savo ruožtu, padeda greičiau užmigti.

Migdolai

Be to, kad turi daug magnio, kuris atpalaiduoja raumenis, migdolai taip pat yra puikus hormono melatonino šaltinis. Melatoninas reguliuoja mūsų organizmo laikdrodį ir siunčia jam signalą ruoštis miegui. Migdoluose taip pat yra triptofano, kuris natūraliai skatina mieguistumą.

Bananai

Bananai turi daug kalio ir magnio, kurie padeda atpalaiduoti raumenis. Štai kodėl dažnai rekomenduojama suvalgyti bananą, kai esate apimti streso ar nerimo. Bananuose esantis vitaminas B6 didina melatonino kiekį, kuris toliau ruošia organizmą miegui. Šis vaisius turi daug angliavandenių, kurie yra naudingi miegui.

Saldžiosios bulvės

Kaip ir bananai, saldžiosios bulvės yra puikus kalio, magnio ir kalcio šaltinis. Šie mineralai padeda atsipalaiduoti, o tai veda geresnio miego link. Saldžiosios bulvės taip pat turi daug sudėtinių angliavandenių, naudingų miegui. Vakarienei saldžiąsias bulves valgykite keptas orkaitėje, virtas garuose ar ruošdami su jomis kitus patiekalus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)