Pasinaudokite šiais portalo thespruceeats.com patarimais, kad jūsų iškyla gamtoje ne tik būtų saugi, bet ir nesukeltų daug vargo. Kai viską suplanuosite, vienintelis dalykas, kurio jums reikės, bus geras oras.

1. Tegu jūsų iškyla būna paprasta. Pasistenkite, kad visus iškylos produktus būtų paprasta transportuoti ir kad jie daug nesvertų. Kai kurios iškylų vietos ar stovyklavietės būna toli nuo kelio ir iki jų kartais tenka nemažai eiti pėsčiomis. Rinkitės vienkartinius indus – jie bus tikrai lengvi.

2. Tegu jūsų iškyla būna įdomi. Rinkitės įdomesnį ir lengvai valgomą maistą – pagalvokite apie užkandžius, kuriuos būtų galima imti rankomis. Salotos dėžutėse užima pernelyg daug vietos. Verčiau paruoškite pitas su ožkos sūriu ir salotomis – bus du viename.

Iškyla gamtoje

3. Iškylų metu venkite ledų, pudingų ir panašių desertų. Juos sunku gabenti, be to, jų kvapas vilioja vapsvas ir kitus vabzdžius.

4. Verčiau paruoškite nedidelį kiekį, bet kokybiško maisto. Jei nenorite gaminti patys, užsukite į vietos delikatesų ar ūkininkų maisto krautuvėles ir nupirkite keletą skanumynų, pavyzdžiui, mini dešrelių suktinukų.

5. Pamirškite patiekalus. Iškylos esmė yra išdėlioti maistą ant patiesalo ir leisti iškylos dalyviams apsitarnauti patiems. Daugybės patiekalų tikrai nereikia.

6. Kruopščiai suplanuokite iškylą. Pasistenkite kuo tiksliau apskaičiuoti, kiek maisto jums reikės. Jei paimsite jo per daug, teks jį parsinešti namo.

7. Maistą laikykite vėsiai. Naudokite šaltkrepšius, pageidautina medžiaginius, nes jie yra lengvesni. Šaltkrepšiai užtikrins reikiamą temperatūrą ir neleis apsinuodyti maistu.

Iškyla

Vietoje šaldymo elementų naudokite nedidelius užšaldyto vandens ar sulčių buteliukus. Kol pasieksite iškylos vietą, jie šaltkrepšyje palaikys reikiamą temperatūrą ir vis dar bus šalti, kai norėsite juos išgerti.

8. Ką reikėtų pasiimti ir ko neimti į iškylą?

Reikia pasiimti:

Akinius nuo saulės ir apsauginį kremą nuo UV spindulių;
Drėgnas servetėles (mikrobai mėgsta lipnius pirštus);
Patikimą purškalą nuo uodų ir erkių;
Papildomų maišelių šiukšlėms išsinešti – iškylos vietą privalote palikti švarią.

Nereikia imti:

Radijo ar bet kokių kitų muzikos šaltinių;
Neklusnių naminių gyvūnų;
Žvakių, nešiojamų kepsninių ar kitų potencialių gaisro šaltinių, jeigu jie iškylos vietoje yra draudžiami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)