Garsus virtuvės šefas Gian Luca Demarco dalijasi patarimais, kaip namuose lengvai paruošti tobulus grilio patiekalus.

Gian Luca Demarco

Grilis namų virtuvėje


Gian Luca papasakojo, kaip paprasta paruošti grilio patiekalus bet kuriuo metų sezonu.

„Visiems kaitlenčių tipams tinkančiame namų grilyje kepamas maistas išlaiko ant anglių kepto maisto skonį ir tekstūrą, o reljefinis paviršius ant patiekalų suformuoja grotelių raštą, sukurdamas lauke ruošto maisto įspūdį. Todėl net žiemą nešaldami prie lauko kepsninės, galite paruošti šventinę vakarienę bei pasimėgauti gardžiais grilio patiekalais“, – pristato virtuvės šefas iš Italijos.

Anot „Kesko Senukai“ atstovės Elonos Uckutės, šį sezoną augantys grilio keptuvių pardavimai rodo, kad šaltuoju metų laiku gyventojai noriai ruošia skrudintus patiekalus namuose.

„Vos atvėsus orams, šoktelėjo namų virtuvėje naudojamų grilių pardavimai. Ant kaitlentės įkaistantis grilis ne tik praverčia šaltuoju metų sezonu, bet taip pat yra praktiškas sprendimas didmiesčių gyventojams, neturintiems savo sodo, kiemo ar terasos, bet norintiems pasilepinti kepsninėje ruošto maisto skoniu“, – rašoma pranešime spaudai.

Penkios tobulo kepsnio paslaptys

Jautienos nugarinės kepsnys

Virtuvės šefo teigimu, ruošiant grilio patiekalus tiek lauko kepsninėje, tiek grilyje namuose, galioja tos pačios taisyklės. Pirma jų – sausas kepamo maisto paviršius. Tam kad kepamas maistas nespragsėtų bei nesviltų, Gian Luca mėsą ir daržoves rekomenduoja gardinti prieskoniais tik baigus kepti.

Dar viena svarbi taisyklė – tinkama grilio temperatūra. „Norint, kad kepamos mėsos paviršius gražiai skrustų, karamelizuotųsi ir galėtumėte džiaugtis gyvenimu, minimali grilio temperatūra turėtų būti 175 laipsniai. Jei mėsą pradėsite kepti gerai neįkaitusiame grilyje, ji lips prie kepsninės paviršiaus ir nebus smagu gyventi“, – juokauja garsus italas.

Taip pat svarbu neperkepti jautienos kepsnio, todėl virtuvėje rekomenduojama naudoti chronometrą. „Viena pusė turėtų kepti lygiai dvi minutes“, – patarimus toliau dalija ekspertas.

Ketvirtasis Gian Luca patarimas kviečia apsišarmuoti kantrybe ir prie kepamos mėsos nelįsti: nespausti, netikrinti, ar iškepė. Tik praėjus dviem minutėms, apversti į kitą pusę. „Kas spaus mėsą – sapnuos košmarus, – šmaikštauja virtuvės šefas bei pristato dar vieną rekomendaciją. – Siekiant tobulo rezultato, iškeptas steikas dar turi „pailsėti“. Kepsnys taps minkštesnis ir sultingesnis, jei jį palaikysite 8 minutes iki 85 laipsnių įkaitintoje orkaitėje įjungę konvekcinį režimą“.

„Beje, prie kepsnio galite paruošti netradicinį garnyrą – vakuumuotus agurkus – bei taip nustebinti savo šeimą struktūrą pakeitusiomis daržovėmis. Jos atrodys permatomos, tarsi vaiduokliai“, – paslaptingai pristato virtuvės šefas.

Gian Luca siūlo vakuumatorių naudoti ne tik maisto laikymui, tačiau ir greitam daržovių konservavimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)