Balta mišrainė lietuviams visuomet asocijuodavosi su svarbia proga, kada išskirtiniam susibūrimui su artimaisiais ar draugais stalas nuklojamas įvairiais šventiškais patiekalais. Tradicinėmis baltos mišrainės recepto sudedamosiomis dalimis dažniausiai išlieka virtos bulvės ir morkos, marinuoti agurkai, virti kiaušiniai, žirneliai ir majonezas. Visgi, skirtingos šeimos dažnai patobulina patiekalą ir kitais pamėgtais ingredientais, kuriais patiekalą papildydavo jų tėvai ar seneliai.

Šio patiekalo improvizacijomis dalijasi ir žinomos šalies maisto tinklaraštininkės, savo sekėjus nuolat stebinančios išskirtiniais receptais: „Saulėta virtuvė“, Indrė Trusovė bei „Ant medinės lentelės“. Moterys pasiūlė tris gurmaniškas baltos mišrainės interpretacijas, kuriose kai kurie tradiciniai ingredientai pavirsta galbūt neįprastu, tačiau nepaprastu pasirinkimu.

Po „Saulėtos virtuvės“ slapyvardžiu besislepianti Asta Černė klasikinę baltą mišrainę pagamino su keptomis traškiomis bulvėmis ir morkomis, ridikėliais, žaliaisiais žirneliais bei vištiena. Ji taip pat majonezo pagrindu pagamino pikantišką padažą su keliais priedais.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė, geriau žinoma, kaip „Ant medinės lentelės“, baltos mišrainės receptą patobulino jį papildydama čederio sūriu, ridikėliais, skrudinta šonine bei mangų skonio majonezu. Anot jos, šiame patiekale žaliųjų žirnelių gaivą papildo ryškesni skoniai, tad mišrainė – verta maisto mylėtojų pasitikėjimo.

Indrė Trusovė taip pat gurmaniškai improvizavo į tradicinę baltą mišrainę įnešdama šiek tiek modernumo. Jos kurtas patiekalas stebina tokiais ingredientais, kaip putpelių kiaušiniai, cukinija, špinatai. Pasak maisto tinklaraštininkės, nors jos vyras ir dukrelė visuomet Kalėdoms pageidauja tradicinės baltos mišrainės, šį kartą, kartu su kitokiomis šventėmis, ant stalo puikuosis ir kitoks – modernesnis patiekalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)