Grybus sūdyti galima dvejopai – žalius arba pavirinus 10-15 minučių. Svarbiausia – grybus gerai nuvalyti ir atskirti galvutes, nes šį kartą sūdysime tik jas.

Sūdyti grybai

Paruošimas

Visų pirma, jums reikės stiklinio arba keramikinio indo – maždaug 2 kg grybų apie 3 l talpos. O štai produktai, kurių jums reikės:

  • 2 kg grybų;
  • druskos (2 kg grybų – 100 g druskos);
  • šviežių krapų (poros šakelių);
  • lauro lapų (5-6 vnt.);
  • česnako (3-4 skiltelės);
  • keletos kadagio uogų (jei turite);
  • keleto žiupsnelių juodųjų pipirų;
  • poros gvazdikėlių.
Sūdyti grybai

(Prieskonių proporcijas galite keisti pagal skonį).

Baravykų galveles reikia sluoksniuoti su prieskoniais – vienas sluoksnis grybų, vienas – prieskonių. Indo apačioje sudėti prieskonius, tada grybus ir vėl prieskonius. Druską užberti susluoksniavus visus grybus.

Sūdyti grybai

Pridėjus pilną indą galvučių būtina prislėgti su lėkšte, aprišti marle ar uždengti dangteliu, kad grybai gautų oro.

Sūdyti grybai
Sūdyti grybai

Tokius grybus galima valgyti jau po pusantro mėnesio. Mama garantavo, kad per Kalėdas tokie grybai bus suvalgyti akimirksniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)