Nupėdinome į sodą, kur priskynėme obuolių tiesiai nuo medžio ir grįžome į virtuvę jų kepti. Mama išdavė paslaptį, kokie obuoliai orkaitėje netinka kepti – alyviniai, nes tada jie subliūkšta ir būna ne tokie skanūs. Mama kepa obuolius nuskintus tiesiai nuo medžio. Idealiausia – iš pirmųjų ankstyvųjų rudeninių obuolių, mes naudojome „Auksis“ veislės.

Įdaryti ir orkaitėje kepti obuoliai

Reikės:

  • 12 obuolių
  • 400 g 9 procentų riebumo varškės
Įdaryti ir orkaitėje kepti obuoliai
  • Saujos razinų
  • 2 kiaušinių trynių
  • Vanilės ankšties arba vanilinio cukraus
  • 2 valgomų šaukštų cukraus
  • Kepinių šokolado
Įdaryti ir orkaitėje kepti obuoliai

Gaminimas:

Įdaryti ir orkaitėje kepti obuoliai
  • Obuolius išskobti.
  • Gerai išsukti varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėti kiaušinių trynius. Taip pat galima naudoti ir vieną kiaušinio trynį bei šaukštą grietinės.
  • Razinas perpilti karštu vandeniu. Išmaišyti su varške.
Įdaryti ir orkaitėje kepti obuoliai
  • 160 laipsnių temperatūroje kepti apie valandą. Patarkuoti šokolado, kad būtų dar gardžiau.
Įdaryti ir orkaitėje kepti obuoliai

Skanaus!

Įdaryti ir orkaitėje kepti obuoliai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)