6 asmenims, 10-15 min.

  • 320 g virtų krevečių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1/2 aitriosios paprikos drožlių
  • 3 pomidorų
  • 3 trumpavaisių agurkų
  • 1 raudono svogūno
  • 2 avokadų
  • 100 g konservuotų kukurūzų


Užpilas:

  • 1/2 citrinos sulčių
  • mažas pundelis kalendros
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų pipirų


Užpilui visus ingredientus sumaišome su smulkintomis kalendromis.
Aliejų sumaišome su aitriąja paprika ir sudedame krevetes. Palaikome 5 min.

Daržoves susmulkiname mažais kubeliais(arba pagal poreikį). Avokadus nulupame, perpjauname ir išimame kauliuką. Supjaustome minkštimą nedideliais gabaliukais ir pašlakstome citrinos sultimis, kad nepajuostų.

Sluoksniuojame salotas lėkštėje: pomidorai, agurkai, krevetės, avokadai, kukurūzai.

Tiekiant pašlakstome užpilu.

Salotos su krevetėmis