Tradicinių blynų alternatyva: labai skanūs paplotėliai
Emilija Miliauskė ("Kuras kūnui")
www.DELFI.lt
2020 m. liepos 18 d. 22:25
Avinžirnių miltų paplotėliai
Foto: Recepto autorė
aA
Skanūs ir 100 procentų augalinės kilmės paplotėliai, kuriuose nėra glitimo. Lengvai ir greitai pagaminami. Tradiciniai Indijos ir Pakistano virtuvėse paplotėliai puikiai dera su įvairiais priedais: troškintomis ar šviežiomis daržovėmis, grybais, avokadų užtepėle, sūriu ar kt.
Avinžirnių miltų paplotėliai
Paplotėliams reikės:
- 200 g avinžirnių miltų
- 250-300 ml vandens
- Alyvų ar kokosų aliejaus kepimui
Priedai pasirinktinai:
- druska
- kuminas
- karis
- imbiero milteliai ar tarkuotas šviežias
- spaustas česnakas
- paprika
- švieži ar džiovinti žalumynai
Gaminimas:
1. Sumaišyti avinžirnių miltus su vandeniu, norimais priedais ir palikti pastovėti tešlą 30-45 min.
2. Keptuvėje įkaitinti aliejų.
3. Dalimis pilti paruoštą tešlą į keptuvę, tolygiai paskirstyti ir kepti iš abiejų pusių.
Avinžirnių miltų paplotėliai
Foto: Recepto autorė
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(27 žmonės įvertino)
4.2593