Vienas jų – spagečiai su krevetėmis ir grietinėlės padažu.

Virtuvės šefas Tomas Rimydis pataria naudoti šviežias krevetes. „Turėsite daugiau aromato, daugiau skonio. O jei naudojate šaldytas, tai reikėtų jas pirmiausia atitirpinti šaldytuve, o ne mesti suledėjusias į keptuvę“, – sakė profesionalus šefas.

Ingredientai:

• 200 g spagečių
• 200 g krevečių (tinka ir šaldytos)
• 200 ml grietinėlės
• 4 pomidorų
• 2 svogūnų
• 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
• 2 skiltelės česnako
• 1 šaukštelis provanso žolelių (arba džiovinto čiobrelio ar raudonėlio)
• Druskos, pipirų

Sergejus Maslobojevas ir laidos vedėjas Mindaugas Rainys
Foto: Organizatorių nuotr.

Gaminimas:

1. Jeigu krevetės šaldytos, jas atitirpinkite.
2. Spagečius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės.
3. Susmulkinkite česnakus ir svogūnus. Susmulkinkite pomidorus.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir pakepkite apie pusę minutės (kol paskleis malonų kvapą). Sudėkite smulkintus svogūnus ir dar pakepinkite. Sudėkite pjaustytus pomidorus.
5. Sudėkite krevetes ir labai trumpai apkepkite.
6. Pagardinkite pipirais. Supilkite grietinėlę, suberkite provanso žoleles, druską.
7. Troškinkite ant vidutinės ugnies iki padažas truputį sutirštės.
8. Į lėkštę dėkite spagečius. Ant jų - krevečių ir grietinėlės padažo.
9. Galima dar papuošti žalumynais, pabarstyti smulkintais riešutais ar tarkuotu kietuoju sūriu.

Skanaus!

Spagečiai su krevetėmis ir grietinėlės padažu
Foto: Organizatorių nuotr.