Prekybos tinklo „Maxima“ pardavimai rodo, kad lietuviai šią vasarą yra kaip niekad pamėgę dešrainius. „Parduodame vis daugiau specialiai dešrainiams skirtų bandelių ir dešrelių, todėl galime sakyti, kad dešrainis įsitvirtina iškylautojų valgiaraščiuose. Vasaros iškyloms skirtame asortimente turime visko, ko reikia gardžiam dešrainiui pagaminti – bandelių, įvairiausių rūšių kepimui skirtų dešrelių, padažų ir kitų dešrainiams paskaninti pagardų“, – sako komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Ji atskleidžia, kad dažniausiai pirkėjai renkasi tradicines dešrainių bandeles, kurių šįmet yra nupirkta penktadaliu daugiau nei pernai. Prancūziškiems dešrainiams skirtų bandelių populiarumas šoktelėjęs dar smarkiau – apie 30 proc. yra išaugę šių bandelių pardavimai.

„Nors lietuviai gamindami dešrainius stengiasi laikytis tradicijų ir dažniau renkasi tradicines bandeles, tačiau vis dažniau ir noriau atranda kitokius jo paruošimo būdus, rinkdamiesi tiek dešrainio pagrindą – bandelę, tiek dešreles ir įvairius dešrainiams tinkamus pagardus“, – tikina V. Drulienė.

Kokios mėsos dešreles pasirinkti – skonio reikalas. „Šią vasarą parduotuvių lentynose kepimui skirtų dešrelių pasirinkimas yra itin platus. Virtas dešreles galima išsirinkti iš daugiau nei 60 skirtingų rūšių, karštai rūkytas kepamąsias dešreles – iš daugiau nei 20 rūšių. Be to, pirkėjai gali rinktis ir iš šviežios mėsos ar paukštienos dešrelių ar pagal senąsias kaimiškas receptūras pagamintas tradicines lietuviškas dešreles, esančias „Linkėjimai iš kaimo“ skyriuose“, – pažymi „Maximos“ komercijos vadovė V. Drulienė.

Pačios populiariausios yra virtos dešrelės, kurių vien per pirmąjį šių metų pusmetį nupirkta daugiau nei 2 tūkst. tonų, o karštai rūkytų kepamųjų dešrelių nupirkta apie 1 mln. pakuočių.

V. Drulienė pastebi, kad šiemet itin išaugo veganams ir vegetarams tinkamų sojų dešrelių paklausa. Skaičiuojama, kad tokių dešrelių šį pusmetį nupirkta 44 proc. daugiau nei pernai.

Ingredientai:

  • pailgos bandelės – 8 vnt.
  • pieniškos dešrelės – 8 vnt.
  • aitriųjų paprikų padažas – 5 šaukštai
  • svogūnai – 2 vnt.
  • fermentinis sūris – 100 g
  • agurkai
  • pomidorai


Gaminimas:

Bandeles įpjaukite, apatinėmis pusėmis sudėkite ant kepimo skardos. Svogūnus supjaustykite kuo plonesniais skridinėliais arba sukapokite. Kiekvieną bandelės pagrindą aptepkite aitriųjų paprikų padažu ir uždėkite kelis svogūnų skridinėlius. Dešreles perpjaukite išilgai ir uždėkite ant apatinių bandelių pusių neperpjautu šonu žemyn. Gausiai užberkite tarkuotu sūriu ir kepkite 200°C karštumo orkaitėje 10 minučių arba kol ims lydytis sūris. Paruoškite dideles popierines servetėles ir dešrainius tuojau pat patiekite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)